Annons

Miljonbidrag till inställd världscuptävling

Skidskytte • Publicerad 8 maj 2020
En bild från 2018 års världscuptävling i skidskytte i norska Holmenkollen. Årets planerade tävling fick ställas in på grund av coronapandemin. Arkivbild.
En bild från 2018 års världscuptävling i skidskytte i norska Holmenkollen. Årets planerade tävling fick ställas in på grund av coronapandemin. Arkivbild.Foto: Heiko Junge/AP/TT

Internationella skidskytteförbundet (IBU) skjuter till drygt två miljoner kronor till norska Holmenkollen efter att deras planerade världscuptävling ställdes in i mars till följd av coronakrisen.

– Arrangörerna i Holmenkollen har bett om runt 200 000 euro och det har de fått, säger IBU:s styrelseledamot Tore Bøygard till norska VG.

Även tjeckiska Nove Mesto och finländska Kontiolax, arrangemang som blev av men fick köras utan publik, har fått ekonomiskt stöd från IBU.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons