Annons

Miljoner till Lakersnyförvärv

Smålandsposten kan i dag avslöja att Växjö Lakers styrelse tagit beslut om att ge de sportsligt ansvariga i föreningen ytterligare pengar till spelarköp.
Sport • Publicerad 12 december 2011
Mer publik än budgeterat har tittat på Växjö Lakers i Vida Arena hittills under säsongen. Det är en anledning till att klubben nu har råd med ytterligare nyförvärv. Foto: LENA GUNNARSSON
Mer publik än budgeterat har tittat på Växjö Lakers i Vida Arena hittills under säsongen. Det är en anledning till att klubben nu har råd med ytterligare nyförvärv. Foto: LENA GUNNARSSONFoto: 

Exakt hur mycket pengar det rör sig om vill ingen avslöja.

– Men det är ett betydande belopp, säger Växjö Lakers vd Anders Öman.

Annons

Handlar det om miljonbelopp?

– Ja.

När togs besultet?

– Vid ett styrelsemöte i helgen. Sedan vi gjort den ekonomiska avstämningen per sista november visade det sig att vår verksamhet går väldigt bra just nu.

Öman fortsätter:

– Det är framförallt tre delar som genererar mer pengar än vi hade räknat med. Biljettförsäljningen ligger 500 personer över snittet, försäljningen av mat och dryck i arenan överstiger alla förväntningar och vår försäljning mot företag uppvisar en mycket god utveckling.

På årsmötet i maj togs beslut om att verksamhetsåret ska sluta med tre miljoner kronor i vinst.

Kommer ni att klara det ekonomiska resultatmålet trots den här extra satsningen på att förstärka A-laget?

– Absolut. Det kan till och med bli ett ännu bättre resultat än tre miljoner.

Nykomlingen Växjö Lakers fick en smakstart i elitserien, men senaste tiden har det gått tyngre även om laget tog en viktig trepoängare borta mot Timrå i sista matchen före juluppehållet.

Annons

– Inför säsongen satte vi upp målsättningen att gå till SM-slutspel. Den målsättningen gäller fortfarande. Men senaste tiden har det blivit tydligt att truppen har en del svagheter när vi drabbas av skador. Därför måste vi bredda den. Vi kan inte sitta stilla i båten i ett sådant här läge, säger Öman.

Sportchefen Henrik Evertsson kommer nu, i samråd med tränarna, att ta fram namn på nya spelare som kan bli aktuella att kontraktera.

– Men jag vill betona att det inte är någon panik. Vi har en bild av vad vi vill krydda truppen med. Men mycket beror på hur spelarmarknaden ser ut. Vi kommer vara noga med att få rätt spelare, säger Öman.

Är det din uppfattning att sportchef Evertsson nu utrustats med tillräckliga ekonomiska muskler för att kunna inhandla julklapparna som alla Lakers-fans önskar sig?

– Ja. Kanske behöver han inte ens använda hela den summa pengar som styrelsen beslutade om i helgen för att ro de nödvändiga värvningarna i hamn.

Växjö Lakers spelar inte match i elitserien igen förrän på annandag jul. Då vankas det Smålandsderby borta mot HV 71.

Räkna med ett och annat nytt ansikte i Lakers när Växjölaget intar Kinnarps Arena den 26 december.

Dan Magnusson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons