Annons

Miro Zalar kommenterar sin adept i radions OS-sändningar

Som expert på Radiosporten har Miro Zalar varit klar för London-OS ett bra tag.
Nu reser han dit också i rollen som tränare till stavhopparen Angelica Bengtsson och ser inga problem med de dubbla uppdragen.
Sport • Publicerad 4 juli 2012

Tränare för Sveriges bästa kvinnliga stavhoppare och friidrottsexpert i Radiosporten.

Frågan är hur Miro Zalar gör för att hålla i sär de båda uppdragen och inte blir subjektiv i sin bedömning av Angelica Bengtsson?

Annons

– För mig är det inget främmande. Jag hade Patrik Klüft tidigare och då var jag med på värmningen och inhoppningen och sedan var det upp i radiohytten som gällde. Som tränare är min roll att utbilda och min roll i radion är att vara expert. Och har jag gjort ett dåligt jobb med Angelica får jag såga mig själv och det samma gäller om Angelica gör något dåligt, då kommer jag kritisera henne.

– Likaväl som jag kan berömma henne om hon gör något bra, svarar Miro Zalar.

Chefen för Radiosporten, Jakob Sillén, är införstådd med problematiken, men ser också Angelica Bengtsson som en liten del i friidrotten i en stor tävling som OS och kommer inte plocka bort Miro Zalar från expertuppdraget.

– Men det är jätteviktigt för oss att vi är tydliga med att han också är Angelicas tränare och att Miro själv måste tänka på vad han säger. Kanske ska han inte bedöma henne på exakt samma sätt som övriga friidrottare. Nummer ett är att vi är tydliga med det, säger Jakob Sillén.

Kristian Ferm
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons