Annons

Missar i massor sänkte Queens

Växjö Queens har det tungt.
57–58 mot Arvika i lördags innebar femte raka förlusten.
– Jävligt tråkigt. Vi får inte ut 60 procent av vad vi har kapacitet till, sa besvikne Queenscoachen Mattias Lundgren.
Sport • Publicerad 22 januari 2012
Tjejerna med nummer 4 på ryggen, Växjö Queens Mia Magnusson och Arvikas Sara Norlander, visade härliga fighting-face när de möttes under korgen.
Tjejerna med nummer 4 på ryggen, Växjö Queens Mia Magnusson och Arvikas Sara Norlander, visade härliga fighting-face när de möttes under korgen.Foto: Per-Erik Sandebäck

Mattias hade verkligen anledning att vara bekymrad, hans Växjödrottningar svarade egentligen för en skitinsats. Det missades skott, det gjordes tekniska fel och passningarna hade ofta fel adress.

Ändå vann Queens tre av fyra perioder, 14–10, 19–18 och 14–3. Men det miserabla spelet i tredje blev Växjölagets fall. 10–17 där betydde mycket för utgången. Arvika gjorde nio raka poäng när 40–36 blev 40–45.

Annons

– Vi har för många toppar och dalar. Vi håller ihop försvarsspelet i 22 av 24 sekunder, sedan kommer det individuella misstag, suckade Mattias Lundgren.

– Det är också ett jätteproblem när vi inte sätter så många poäng utifrån. Nu satte vi bara tre skott av 18 från trepoängslinjen, vi sköt för krampaktigt.

Coach Lundgren är aningen överraskad av att det gått så dåligt i matcherna under en längre period.

– Det sitter enbart i huvudet när det ser bra ut på träningarna och inte fungerar i matcherna.

Mötet mellan Växjö Queens och Arvika i Araby Park Arena bjöd inte på någon stor basketunderhållning, men spänningen kunde ingen klaga på.

Med 7.12 kvar av matchen hade Queens vänt underlägen till ledning 49–48 och när Maria Österberg i slutskedet fixade två reduceringar på straffkast stod det 57–58. Slutsekunderna blev minst sagt dramatiska, men ett skakat Arvika lyckades hålla undan.

– Vi saknade energi och det rätta drivet, vi måste börja jobba stenhårt. Tyvärr var vissa spelare för bekväma i den här matchen, beklagade Mattias Lundgren.

Ingen Queensspelare var bra genom hela matchen, det var kollektivet som brast.

Poängplockare för Växjö Queens: Marta Radinovic Lukic 15, Maria Österberg 14, Johanna Davidsson 10, Maria Magnusson 7, Petra Wickell 5, Lisa Sundbärg 4 och Linn Rehn 2.

Ola Netterström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons