Misslyckad Trojapremiär

Troja/Ljungbys första träningsmatch för säsongen gick knappast till historien. Division 1-laget Nybro Vikings slog allsvenskarna med 2–1 i Victoriahallen.
Sport • Publicerad 12 augusti 2010

Nybro kom till spel efter den mindre lyckade insatsen i Växjös Karl Oskar Cup, men nu visade spelarna en helt annan inställning.

Det var revansch som gällde inför mötet med ett Troja som inte fick igång något spel i period ett och två.

I första perioden tog Nybro ledningen genom Jarmo Honkonen och i mellanakten ökade Henrik Gustavsson till 2–0.

Det dröjde till 9.55 i tredje perioden innan Troja spräckte nollan. Johan Linander slog till efter en kontring. Nybro gjorde ett dåligt byte, Johan kom fri, och avslutade med att sätta pucken mellan benen på hemmakeepern.

Nybro vann rättvist och gjorde det efter en laginsats.

Troja/Ljungby gjorde första matchen för hösten och det avspeglade sig också på isen. Troja såg segt och ringrostigt ut, speciellt i de första perioderna.

Nu blev det spelmässigt ett lyft i tredje perioden. Troja hade sin bästa period i matchen under de avslutande tio minuterna.

Ska någon Trojaspelare nämnas blir det nye målvakten Sebastian Idoff. Han gjorde några bra räddningar och hindrade Nybro från att vinna med något ytterligare mål.