Annons

Misstag sumpade chansen för Vipers

Fyra insläppta mål på drygt sex minuter i mittperioden.
Det förstörde söndagen för Växjö Vipers i SSL.
– Vi hade inte tillräckligt med jävlar anamma från start, sa tränaren Dennis Mårtensson.
Sport • Publicerad 8 december 2013
Granloförsvaret går hårt åt Växjö Vipers Jesper Sankell som tillhörde sitt lags främsta i går.
Granloförsvaret går hårt åt Växjö Vipers Jesper Sankell som tillhörde sitt lags främsta i går.Foto: Urban Nilsson

Segersviten på tre raka vinster skulle förlängas till fyra. Hemma mot Granlo, det erkänt starka hemmalaget från Sundsvall.

Men så blev det inte.

Annons

5–8 (2–2, 1–4, 2–2) var resultatet efter 60 minuter i superligans 13:e omgång av 26.

– Känns bittert. Vi gör saker bra, men inte tillräckligt många saker så bra som vi egentligen kan, kommenterade Dennis Mårtensson.

– I första perioden tycker jag att Granlo gör en av sina bästa insatser hittills den här säsongen. Vi är inte riktigt med där, fortsatte han.

Trots att Växjö bara hade tre avslut på mål i perioden satte man sig i omklädningsrummet med ett oavgjort resultat (2–2).

Men det var det som hände efter pausen som kom att avgöra den här tillställningen. Mellan 3.26 och 9.40 ändrades resultatet till 2–6. Laget var då tillbaka i säsongsinledningen, där individuella misstag sumpade chanserna till poäng.

Två kontringar, en tappad boll på mittplan och ett tamt agerande mot landslagsstjärnan Johan Samuelsson renderade i en brant uppförsbacke för Vipers.

Efter sjätte målet kom timeouten. Efter femte målet togs en femma bort och de kvarvarande tio utespelarna fick ett uppdrag: att ta initiativet från Granlo.

– Vi ville få upp tempot och energin. Det var inga initiativ med eller utan boll, sa Mårtensson.

Det såg klart bättre ut under andra halvan av matchen. Formationen med Eric Roos, Christopher Holmér bakom Jesper Sankell, Filip Kjellsson och Jacob Eliasson glufsade i sig kolossala mängder speltid. Med all rätt.

Den femman oroade ordentligt i Granlos zon och gjorde att spänningen levde till slutminuterna.

Annons

Sankell satte 3–6 i spel fem mot fyra innan andra pausen, men när sedan Granlos andre landslagsman, Robin Nilsberth, pangade in ett frislag till 3–7 var det dystert igen. Två ytterligare mål i powerplay (Kjellsson och Holmér) tände hoppet, men i tom kasse kom slutresultatet.

– Vår prestation är lite svajig. Vi behöver nog lite tid till att skruva åt lite muttrar för att kunna komma upp i den prestation som vi vet att vi klarar av, konstaterade Dennis Mårtensson.

Han fick klara sig utan bland andra Johan Roos. Fotproblem gjorde att den viktige backen inte kom till spel. Men det ska inte vara några problem till nästa match, borta mot Helsingborg annandag jul.

Då kanske även den skadade forwardstrion André Andersson, Linus Jämtdal och Rickard Hessmer är tillgängliga för spel.

Per Magnusson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons