Annons

Mittbacksstjärna klar för Chelsea

Magdalena Eriksson får en ny försvarskollega i Chelsea. Mittbacksstjärnan Kadeisha Buchanan, 26, är klar för den regerande engelska ligamästaren.
Fotboll • Publicerad 10 juni 2022
Kadeisha Buchanan tog OS-guld med Kanada efter att ha finalbesegrat Kosovare Asllanis Sverige. Arkivbild.
Kadeisha Buchanan tog OS-guld med Kanada efter att ha finalbesegrat Kosovare Asllanis Sverige. Arkivbild.Foto: Andre Penner/AP/TT

"Jag kommer till Chelsea med samma ambitioner som jag alltid har haft – att vinna troféer och att bli den bästa i världen", säger Buchanan till Chelseas hemsida.

Kanadensiskan har redan vunnit en hel del i sin karriär. Hon har vunnit Champions League hela fem gånger med Lyon, vilket är klubben hon ansluter ifrån. Dessutom var hon med i det kanadensiska OS-laget som finalbesegrade Sverige i Tokyo förra sommaren.

Annons

"Kadeisha är en serievinnare som är på toppen av sin förmåga och det råder inga tvivel om att vi har värvat en världsklasspelare", säger Emma Hayes.

Buchanan har skrivit på ett treårskontrakt med Londonklubben.

Förutom Magdalena Eriksson spelar även landslagsmålvakten Zecira Musovic i Chelsea.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons