Annons

Mjällby ger sig in i jakten på Emil Krafth

Nu ger sig Mjällby AIF in i jakten på Östers succéback Emil Krafth, 17.
– Vi för en dialog med Emil Krafths agent och vi kan se Emil som ersättare för Jesper Westerberg som gått till Lilleström och Norge, bekräftar Mjällbys sportchef Thomas Andersson-Borstam.
Sport • Publicerad 21 december 2011

Emil Krafth från lilla Lagans AIK kom till Öster och tog kliv efter kliv på Roar Hansens träningspass. Snart hade Emil etablerat sig i superettan, trots sina 16 vårar.

– Öster har många intressanta spelare, men det är ingen hemlighet att vi gärna ser Emil Krafth i Mjällby, säger Thomas Andersson-Borstam.

Annons

– Men vi vet att större svenska klubbar resonerar sammalunda. Därför kan det här bli en svår pilsner att lösa.

Mjällbyledaren säger inte Malmö FF:s namn, men det är allmänt känt att Emil provtränat hos den skånska storklubben.

En budgivning skulle onekligen vara till fördel för ekonomiskt trängda Östers IF.

– Jag tror att Mjällby skulle vara ett bra alternativ för Emil Krafth. Vi har blivit en plantskola och ett bra skyltfönster för de som går vidare ut i Europa.

Emil Krafth själv befinner sig just nu på semester i Thailand.

Mjällby AIF har sålt fyra spelare till utländska större klubbar. Två till Italien (Moestafa El Kabir och David Löfqvist), en till Turkiet (Juan Robledo) och en till Norge (Jesper Westerberg).

I dagarna gjorde Mjällby klart med mittbackarna Patrik "Bagarn" Rosengren och Daniel Ivanovski. Sedan tidigare finns här Robin Cederberg på den positionen.

Vad krävs innan truppen är komplett?

– Vi letar högerback. Vi ska ha en mittback ytterligare och här kan Juan Robledo bli aktuell och vi ska ha två nya mittfältare, svarar sportchefen.

Hur blir det med Tobias Grahns fortsättning?

– Vi för en dialog med "Tobbe". Vi får se.

Sven Elofsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons