Annons

Modo värvar 18-årig centertalang

Ishockey • Publicerad 11 augusti 2020
Lina Ljungblom, här under en träning med Damkronorna under ishockey-VM 2019, är klar för spel i Modo. Arkivbild.
Lina Ljungblom, här under en träning med Damkronorna under ishockey-VM 2019, är klar för spel i Modo. Arkivbild.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Tidigare under sommaren tackade Lina Ljungblom nej till en fortsättning hos grundserievinnaren HV71. Nu har den 18-åriga hockeycentern skrivit ett ettårskontrakt med SDHL-konkurrenten Modo, efter att ha varit uppvaktad av flera klubbar.

– Jag har pratat med Linköping, Göteborg, Leksand och HV71. Men inget har känts riktigt bra eller 100 procent rätt. När jag kom i kontakt med Modo kändes det dock väldigt bra, säger Ljungblom till Skaraborgs Allehanda.

Annons

HV71 vann grundserien överlägset och tog sig till SM-final innan säsongen ställdes in på grund av coronapandemin. Att Ljungblom, som spelat VM med Damkronorna 2019, väljer att gå till Modo, näst sist i tabellen förra säsongen, förklarar hon så här:

– Om jag verkligen hade satsat på guld den här säsongen kanske jag hade stannat i HV71. Men helheten kändes bra här. Det praktiska och det sportsliga. Jag tror att den här flytten kommer bli bra för min utveckling.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons