Annons

Monika Svensson på gång till EM i Göteborg

Fjärde gången gillt.
Efter tre diskvalificeringar blev det äntligen en godkänd målgång för Växjögångaren Monika Svensson.
Tiden 1.36.18 kan med tur räcka till EM.
Sport • Publicerad 20 juni 2006

Lemmington, England blev platsen där Monika Svensson äntligen lyckades komma i mål. Hon hamnade på en femteplats med tiden 1.36.18. Tiden som hade garanterat en plats i EM är 1.33.30, men med lite flyt kan Svensson få en plats ändå.

- Svenska friidrottsförbundet ska ha möte om ett par dagar så efter det kommer beskedet. Jag tror chanserna är goda, Sverige vill nog ha med en representant. Men jag tar inte ut något i förskott.

Annons

Monika har tränat stenhårt för att nå en plats till EM i Göteborg. Så hårt att hon blivit så stark och så snabb att tekniken blivit lidande.

- Jag har gjort tre tävlingar och haft problem med domarna. Jag har blivit så stark och snabb till denna säsongen att inte tekniken hänger med riktigt. Jag har lite dåligt höftarbete vilket gör att jag får dåliga markeringar och det märker domarna, förklarar Monika.

I alla de tre tävlingarna hon ställt upp i har hon blivit diskad, Lemmingtons Grand Prix var troligen hennes sista chans. Frågan är om hon tog den?

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons