Annons

Monsén borta nio månader efter otäcka kraschen

Felix Monsén missar resten av säsongen på grund av knäskadorna han ådrog sig i samband med en krasch inför världscupen i störtlopp i Val Gardena.
Alpint • Publicerad 17 december 2021
Felix Monsén blir borta i ungefär nio månader, efter kraschen i Val Gardena. Arkivbild.
Felix Monsén blir borta i ungefär nio månader, efter kraschen i Val Gardena. Arkivbild.Foto: Robert F. Bukaty/AP/TT
Felix Monsén efter kraschen.
Felix Monsén efter kraschen.Foto: Gregory Bull/AP/TT

På onsdagen åkte 27-årige Felix Monsén mycket bra på träningen i italienska Val Gardena och hade näst snabbast tid. Men på torsdagen kraschade fartåkaren i träningsåket – och skadade knäet så pass mycket att hans säsong nu är över. Nu väntar ungefär nio månaders rehabilitering.

Det meddelade skidförbundet under torsdagskvällen, när man efter undersökningar upptäckt att knäskålssenan och främre korsbandet var av och att menisken skadats.

Annons

Efter operationen, som ska genomföras inom de närmsta dygnen, väntar månader av rehab, berättar Monsén för Aftonbladet på fredagen.

– Det är ju såklart jättetråkigt. Jag kände att min form var bättre än någonsin. Även om jag inte fått ut det på tävling så kände jag verkligen att jag hade något på gång. Men det är bara att acceptera, säger han till tidningen.

Han berättar också om upplevelsen av kraschen.

– Det var nog maximal otur, hur jag landar och hur jag lägger trycket på skidan. Hade jag satt skidan två centimeter annorlunda hade det nog inte hänt. Jag kände direkt att det var något som gått sönder i knät, säger han och fortsätter:

– Det var främst bara sådan sjuk smärta. Jag trodde först att knäskålssenan gått ur led för jag såg ju att knät pekade ut lite på ett jävligt konstigt sätt. Det gjorde så ont att jag tänkte att jag skulle banka tillbaka skiten för att lätta smärtan, men det var nog bra att jag inte gjorde det. Men sedan börjar tankarna gå snabbt, med säsongen, inget OS. Det är mycket grejer som börjar snurra och blir tunga.

Monsén tog sin bästa världscupplacering hittills när han kom på 13:e plats i störtloppet i Lake Louise i Kanada, i slutet av november.

Han siktade på att tas ut till OS i Peking i februari, men så blir inte fallet med tanke på skadan.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons