Annons

Morata: "Fotboll kan vara väldigt tufft"

Álvaro Morata avslutade ett tufft fotbolls-EM med att bli Spaniens syndabock i semifinalen.
"Fotboll kan vara väldigt tufft ibland", skriver han på Instagram.
Fotboll • Publicerad 7 juli 2021
Álvaro Morata, till vänster, är besviken efter förlusten mot Italien.
Álvaro Morata, till vänster, är besviken efter förlusten mot Italien.Foto: Facundo Arrizabalaga/AP/TT

Anfallaren missade sin elvametersspark i straffavgörandet mot Italien och gav i stället Jorginho chansen att skjuta "Gli Azzuri" till EM-final.

Nu uttrycker Álvaro Morata sina känslor i ett inlägg på Instagram.

Annons

"Den här gruppen förtjänade mer, mycket mer, precis som hela Spanien. Det här var min dröm, och vår dröm", skriver han och fortsätter:

"Jag kan bara säga att jag är stolt över att var en del av det här laget. Stort tack till de som har trott på oss. Fotboll kan vara väldigt tufft i bland."

29-åringen fick utstå hat och hot på sociala medier efter gruppspelet på grund av att han missat flera kvalificerade målchanser, bland annat en straff mot Slovakien.

– Jag önskar att människor kunde sätta sig själv i min situation och tänka på hur det är att få hot riktat mot sin familj, människor säger "jag hoppas att dina barn dör". Jag var tvungen att lämna telefonen utanför rummet, sade Morata då.

Juventusspelaren gjorde trots allt tre mål under turneringen och passerade landslagslegendaren Fernando Torres (fem mål) i totalt antal gjorda EM-mål när han gick upp på sex mål efter tre i EM i Frankrike 2016.

På tisdagskvällen satte Morata, som inhoppare, dit 1–1-målet mot Italien som tog matchen till förlängning och sedermera straffar. Morata gjorde även mål mot Kroatien i åttondelsfinalen och mot Polen i gruppspelet.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons