Annons

Möregårdh svensk mästare

Truls Möregårdh, Eslövs AI, och Stina Källberg, Halmstad BTK, heter årets svenska singelmästare i pingis.
Bordtennis • Publicerad 5 juni 2022
Truls Möregårdh försvarade sitt SM-guld från i fjol.
Truls Möregårdh försvarade sitt SM-guld från i fjol.Foto: Per Hällström/TT
Stina Källberg blev SM-drottning med sina tre titlar.
Stina Källberg blev SM-drottning med sina tre titlar.Foto: Per Hällström/TT

Att Truls Möregårdh, 20, skulle försvara sin titel från förra året och därmed ta sitt tredje guld på fyra år var kanske ingen överraskning. Däremot har Stina Källberg, 22, bara en gång tidigare varit i final och fick den här gången kröna sin karriär med sin första singeltitel.

– Att vinna SM-guld är alltid något speciellt och jag är superglad att jag kunde vinna igen, sade Truls Möregårdh.

Annons

Det var upplagt för en SM-final mellan våra två senaste VM-finalister. Den stora överraskningen, Viktor Brodd, Söderhamns UIF, vann i en tuff sjusetare över Mattias Falck, Halmstad BTK, och spolierade därmed den möjligheten.

"Möts ofta"

Så när hade också Anton Källberg spelat bort även Truls Möregårdh från finalen, men via tre räddade matchbollar klarade han sig vidare.

– Jag är glad att jag fick med mig den vinsten. Vi möts väldigt ofta på läger och i andra sammanhang och det är en viss spänning redan från 0-0 i första set, sade Truls Möregårdh.

Finalen mot Viktor Brodd hann aldrig bli spännande, därtill var Truls Möregårdh alltför överlägsen. Visserligen tappade han ett set men man kan lätt säga att det var en ren expeditionsaffär.

Stina Källberg blev SM-tävlingarnas drottning. Hon tog hem tre SM-titlar.

"Känner varandra väl"

I fredags tog hon hem mixedtiteln tillsammans med hennes bror Anton Källberg. I dubbel fick Stina Källberg revansch från förra året och slutligen ordnade hon sitt första SM-guld i singel. Det bärgade Stina Källberg genom en felfri finalinsats mot regerande mästarinnan Linda Bergström.

– Vi känner varandra väl. Att jag kunde vinna berodde på att jag lyckades styra spelet, flytta henne i djupled och läsa hennes skruv, sade Stina Källberg.

Den stora skrällen var annars att Pär Gerell, Halmstad BTK, 39, och Jens Lundquist, Söderhamns UIF, 42, vann herrdubbeln genom att i finalen besegra Anton Källberg och Elias Ranefur. Gerell och Lundquist har fem SM-titlar vardera i dubbel, varav fyra tillsammans. Det senaste var från 2013.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons