Annons

Motförslaget – slåss på romersk amfiteater

Boxning • Publicerad 7 maj 2020
Amfiteatern i Pula.
Amfiteatern i Pula.Foto: Darko Bandic/AP/TT

Tungviktsfajten i boxning mellan Anthony Joshua och Kubrat Pulev kan inte avgöras i London den 20 juni, som tänkt. Nu pågår arbetet med att hitta en ny plats för matchen.

Promotorn Eddie Hearn har sagt att han kan tänka sig att flytta den till Saudiarabien eller Förenade arabemiraten, om det på så sätt möjliggör publik.

Annons

Bulgaren Pulev har ett eget förslag: en romersk amfiteater på den kroatiska halvön Istrien.

– Vi diskuterar Kroatien, det finns en unik romersk arena där, Arena i Pula, och vi för diskussioner med dem, säger Pulevs manager Ivaylo Gotsev.

Amfiteatern i Pula är en av de största och bäst bevarade i världen och där har bland annat anordnats konserter med världsstjärnor som Luciano Pavarotti, Sting och Elton John.

Gotsev säger att de två lägren har gett varandra en månad för att hitta alternativa lösningar till Tottenham Hotspur Stadium, där matchen var tänkt att hållas.

Anthony Joshua, 30, har mästarbältena i organisationerna WBA, IBF, WBO och IBO.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons