Annons

"Motivation och jävlaranamma avgör"

Öster lämnar ingenting åt slumpen. Laget har tränat på konstgräs hela veckan eftersom morgondagens kvalmatch borta mot Qviding spelas på Valhalla IP som har plast istället för gräs som underlag.
Sport • Publicerad 29 oktober 2010

Valhalla IP är hemmarena för Qviding sedan 2006. Underlaget på fotbollsplanen består av vad som brukar kallas den nya generationen av konstgräs och har en miljövänlig gummifyllning.

Qviding slutade tvåa i division 1 södra på 51 poäng och av dem inkasserades 29 på Valhalla IP där laget har vunnit nio matcher, spelat två kryss och endast förlorat två matcher.

Annons

Det är inte den ivriga hemmapubliken som har skrämt gästande lag. Qviding har haft ett snitt på 239 åskådare på hemmaplanen den här säsongen. När de spelade i superettan 2009 var hemmasnittet 462 på arenan som har en publikkapacitet på 4000.

– Det brukar gå lite snabbare och det lag som har konstgräs brukar ha lite fördel, men i de här kvalmatcherna har det inte någon som helst betydelse. Det som kommer att avgöra är motivation och jävlaranamma, säger Östertränaren Hans Gren.

Kristian Ferm
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons