Annons

Mycket på schemat för Meier

Förra helgen stod Pascal Meier i landslaget.
I går var den schweiziske målvakten tillbaka i SSL – med sikte på VM i december.
– Man får lite extra motivation, sa han.
Sport • Publicerad 10 november 2014
Vipersmålvakten Pascal Meier från Schweiz stod för ett par riktiga klassräddningar i matchen mot Sirius. I förgrunden syns Kristofer Widlundh.
Vipersmålvakten Pascal Meier från Schweiz stod för ett par riktiga klassräddningar i matchen mot Sirius. I förgrunden syns Kristofer Widlundh.Foto: 

Tredje perioden mot Sirius blev händelserik för Växjö Vipers förstemålvakt Pascal Meier. Dels gjorde han några riktiga klassräddningar. Samtidigt satte Billy Nilsson ett hattrick på honom.

– Det är svårt att läsa var han ska skjuta. Måste kanske ut lite mer och ta skottet. Vi gjorde lite dåliga saker när vi hade ledningen med 6–4. Då måste vi spela klokare för att ta tre poäng.

Annons

Meier är inne i en hektisk period och har så varit under hösten. Landslagsläger och turneringar har blandats med spel i SSL, där han stått åtta av nio matcher.

– Känns faktiskt bättre än förra säsongen. Jag har självförtroende. Hjälper mycket att jag pratar svenska.

2013/2014 var hans första säsong i Sverige och superligan. Till den här pratar han flytande svenska. 24–åringen har dessutom tränat otroligt mycket under sommaren.

– Ja. Extra, extra hårt. Nästan två pass varje dag. Har aldrig varit så fit som jag är nu så det känns verkligen bra.

I början av november var han med i Euro Floorball Tour i Finland och vaktade buren mot Sverige (utsågs till bäste schweizare i matchen) och Finland.

– Mitt mål är nummer ett och det kändes också som att det kommer bli så, men måste höja mig till VM så jag har formtoppen där.

Per Magnusson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons