Annons

Myhrer säkrade slalomcupen

André Myhrer vann slalomvärldscupen efter att ha säkrat en plats bland de två främsta i dagens tävling i Schladming.
Sport • Publicerad 18 mars 2012
Foto: PONTUS LUNDAHL / SCANPIX

André Myhrer vann slalomvärldscupen efter att ha säkrat en plats bland de två främsta i dagens tävling i Schladming. Den 29-årige svensken, tvåa efter första åket, tog ledningen med 60 hundradelar före Mario Matt efter sitt andraåk. Myhrer vinner slalomcupen även om han får stryk av Felix Neureuther, Tyskland, som leder efter första åket.

Neureuther kunde inte matcha Myhrer i det andra åket – och svensken vann därmed även tävlingen i Schladming. Myhrer jublade vilt i målfällan efter att segern var klar.

Annons

Han är den fjärde svenske herråkaren efter Ingemar Stenmark, Stig Strand och Thomas Fogdö att vinna slalomcupen.

Myhrer har förutom en uråkning (i Adelboden) den här säsongen resultatraden 6–4–2–5–2–6–9–2–1–1.

Myhrer gjorde ett oerhört starkt andraåk. Efter lite småproblem i början var Myhrer omöjlig att matcha i nedre delen av backen, och svensken hade den bästa åktiden i andra åket.

Neureuther slutade tvåa och fick stryk med 30 hundradelar.

Myhrer vann nu slalomcupen på 644 poäng. Ivica Kostelic, Kroatien, som ledde inför avslutningstävlingen blev tvåa på 610 poäng.

– Jag försökte att inte tänka så mycket på det, för i så fall skulle jag ha blivit nervös, sade Myhrer i den officiella segerintervjun.

– Jag gjorde det jag skulle, och är riktigt lycklig.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons