Annons

Nadal siktar mot comeback i december

Nästan ett halvår efter senaste stormatchen siktar Rafael Nadal på en återkomst till tennisen. Om foten tillåter det står 35-åringen åter på en tennisbana i december.
Tennis • Publicerad 2 november 2021
Rafael Nadal grimaserar under en av de två matcher han hann spela i USA i augusti innan fotskadan åter satte stopp för spel.
Rafael Nadal grimaserar under en av de två matcher han hann spela i USA i augusti innan fotskadan åter satte stopp för spel.Foto: Nick Wass/AP/TT

Rafael Nadal har i år missat såväl Wimbledon och US Open som OS-tennisen i Tokyo. Men nu ser hans fotskada ut att vara på väg att läka.

– Min plan är att spela i Abu Dhabi i december och sedan i någon turnering inför Australien och så Australian Open. Det är det jag siktar på, sade Nadal i Paris på måndagen.

Annons

Det var i just Paris, i Franska mästerskapen, som Nadal senast spelade i en stor turnering. Han skadade foten i semifinalförlusten mot Novak Djokovic och meddelade några dagar senare att han skulle ta en kortare paus.

I augusti skrev han på Twitter att han avbröt hela säsongen. "Jag har lidit mer än jag borde av min fotskada i över ett år och jag måste ta en paus", skrev han.

Nu är tongångarna alltså lite ljusare.

– Foten behöver fortfarande bli lite bättre, men jag tränar över en timme om dagen så det är positivt. Vissa dagar är bättre än andra men jag har många fler positiva dagar än negativa, säger Nadal.

Spanjoren jagar en 21:a grand slam-titel. Han har bara vunnit en gång i Melbourne, år 2009.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons