Annons

Nadal vann toppmötet – Djokovic utslagen

Fyra timmar och tolv minuter krävdes för att skilja världsstjärnorna Rafael Nadal och Novak Djokovic åt i Franska mästerskapet. Spanjoren Nadal tog hem duellen efter ett rafflande tiebreak i fjärde set.
Tennis • Publicerad 1 juni 2022
Rafael Nadal slog ut Novak Djokovic i Franska mästerskapens kvartsfinal.
Rafael Nadal slog ut Novak Djokovic i Franska mästerskapens kvartsfinal.Foto: Christophe Ena/AP/TT

Nadal, rankad femma i världen, är klar för sin 15:e semifinal i Franska mästerskapen efter vinsten över Djokovic, 6–2, 4–6, 6–2, 7–6 (7–4). Serben Djokovics och spanjoren Nadals 59:e möte.

– Grattis till Nadal. Han var den bättre spelaren i de avgörande momenten tycker jag, sade Djokovic under presskonferensen efter matchen.

Annons

– Jag fick fler möjligheter. Använde dem inte. Det är allt. Över fyra timmars kamp och jag måste acceptera detta nederlag, sade världsettan.

Hela 13 gånger har Nadal tagit hem hela turneringen. Ingen annan spelare, varken på dam- eller herrsidan, har vunnit en och samma storturnering så många gånger. Och han hade publikens stöd matchen igenom.

– Det är väldigt känslosamt för mig att spela här. Det här är den viktigaste turneringen i min tenniskarriär. Tack, tack, tack, sade en rörd Nadal från centercourt i Paris.

– Det finns bara ett sätt att vinna över Novak, och det är att ge sitt bästa från första till sista poäng, fortsatte han.

Nadal blev i vintras historisk att som första man att ta 21 grand slam-titlar i tennis i och med vinst i Australian Open i Melbourne. Ett mästerskap som Djokovic missade efter att ha kastats ut från landet då han inte hade vaccinerat sig mot covid-19.

Spanjoren som i veckan fyller 36 år, har nu möjlighet att putsa det rekordet till 22 grand slam-titlar. Men först måste han ta sig förbi den elva år yngre tysken Alexander Zverev i semifinal.

På frågan om Nadal kan lova att han ska ställa upp kommande år svarade han:

– Vi ses här igen om två dagar, så mycket kan jag säga.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons