Nadj stannar i Öster

Öster har spikat sitt målvaktspar inför återkomsten till fotbollens finrum. Alexander Nadj och Joakim Wulff ska stoppa de allsvenska anfallarna.
Sport • Publicerad 4 december 2012
Foto: 

– Det känns bra. Det har väl varit på gång rätt länge, men det har tagit sin tid att få allt i hamn, säger Alexander Nadj som signerade ett nytt tvåårskontrakt under tisdagen.

Som Smålandsposten tidigare skrivit har både målvakten och Öster varit intresserade av en förlängning. Tränarfrågan har skjutit på det definitiva beslutet, men när Andreas Thomsson var på plats spikades även målvaktsparet. Öster väljer att satsa på två jämna målvakter som får konkurrera om platsen mellan stolparna.

– Det är väl bara bra tycker jag. Annars är det lätt att man blir för lat, säger Alexander Nadj som släppte in minst mål av samtliga målvakter i superettan. Trots det blev han sällan matchhjälte.

– Det kommer att bli tuffare i allsvenskan och det ser man nästan fram emot. Vi var nästan självspelande under säsongen. Det var inte så att man var matchavgörande i så många matcher. Förhoppningsvis kan vi fortsätta med vårt försvarsspel.

Peter Kuno Johansson menar att målvaktsparet kompletterar varandra bra. Han menar att Alexander Nadj varit viktig för lagets försvarsspel.

– Det är alltid ett samspel mellan målvakten och övriga. Är det lite insläppta mål har det varit bra och det är mångas förtjänst att det varit bra. Det kan vara att få skott och inlägg där man vill ha dem. Du behöver inte göra många räddningar. Har man många räddningar tyder det på dåligt försvarsspel, säger Östers sportchef.

Alexander Nadj kom in i truppen sent under försäsongen i våras när Joakim Wulff ådrog sig en stressfraktur. För att Wulff inte ska drabbas igen kommer han att göra ett ingrepp de kommande dagarna.

– De ska sätta in en skruv eller något i foten som ska hålla ihop det lite bättre. Det är ytterligare en säkerhetsåtgärd, säger Peter Kuno Johansson som räknar med att målvakten är tillbaka i full träning i februari.

Daniel Rydström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.