Annons

Bergstrand lämnar Kalmar: "Det är dags"

Nanne Bergstrand lämnar Kalmar och uppdraget som huvudtränare. Detta efter totalt 16 år i klubben.
"Det är dags för mig att ta ett kliv tillbaka", säger SM-guldtränaren från 2008 till klubbens webbplats.
Fotboll • Publicerad 15 december 2020
Nanne Bergstrand lämnar uppdraget som huvudtränare för Kalmar. Arkivbild.
Nanne Bergstrand lämnar uppdraget som huvudtränare för Kalmar. Arkivbild.Foto: Thomas Johansson/TT

64-åringen, som tränat Kalmar i totalt 16 säsonger under tre sejourer, lyckades genom kvalspel hålla laget kvar i allsvenskan. KFF besegrade Jönköpings Södra över två matcher.

"Jag är väldigt tacksam för att ha fått vara med ytterligare en säsong i Kalmar FF, och att vi lyckades reda upp den jobbiga situationen. Vi förlänger Kalmar FF:s svit i allsvenskan, vilket är fantastiskt", säger Nanne Bergstrand till klubbens webbplats.

Annons

Kalmar har 18 raka allsvenska säsonger i ryggen – en bedrift endast fyra allsvenska klubbar lyckats med tidigare.

"Det är en väldigt stark prestation av en elitförening i en så pass liten stad som Kalmar. Det är bra för stadens självbild", säger han.

Bergstrand tränade Kalmar för första gången under säsongen 1998. Efter en utflykt till Helsingborg i början av 2000-talet (då han ledde skåningarna till Champions Leagues gruppspel) var han tillbaka i Kalmar och tränade i klubben i tio år mellan 2003 och 2013. Efter två år i Hammarby blev han huvudtränare för Kalmar igen 2017.

Höjdpunkten i KFF blev SM-guldet 2008 – klubbens hittills enda.

"Jag känner nu att det är dags för mig att ta ett kliv tillbaka och släppa fram någon annan i chefstränarpositionen."

2018 blev Bergstrand sjukskriven av personliga skäl, något som ledde till Kalmarlegendaren Henrik Rydström togs upp från egna led som huvudtränare. 64-åringen tog återigen över huvudansvaret inför denna säsong.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons