Annons

Närmare ny innebandyhall

Den planerade innebandyhallen i Växjö kalkyleras kosta 65,3 miljoner kronor. Nu börjar arbetet med hallen på Arenastadområdet ta form.
– Första spadtaget för innebandyhallen kan tas före årsskiftet, säger Bo Frank, kommunstyrelsens ordförande.
Sport • Publicerad 25 augusti 2010

Att innebandyn behöver halltider i Växjö är inget nytt. Därför fick Växjö Vipers och Vöikers, två samarbetsklubbar, ett glädjande besked i juni.

Växjö kommunfullmäktige biföll då kommunstyrelsens förslag gällande fritidsnämndens budgetförslag för 2011. Det var avstampet för byggande av en ny innebandyarena som planeras stå färdig till säsongen 2011-12.

Annons

– Det bedrivs en bra verksamhet inom innebandyn, vi vet att klubbarna vill ha mer tider, och vi jobbar mot avtal, säger Bo Frank.

Han berättar att kommunen skjuter till två miljoner per år för driften av arenan och att de inblandade klubbarna får lösa finansieringen av bygget.

– Nu handlar det om upphandling, finlir och beslut. Jag tror att vi snart ska komma fram till en lösning, säger Vipers ordförande Åke Axelsson.

I arenabyggets kalkyl handlar det om 65,3 miljoners investering. Stora pengar.

Ska ni få fram de pengarna via banklån?

– Vi återkommer med svaret när allt ligger färdigt. På oss som förening gäller det att klara av vissa saker, svarar Åke.

Enligt hans beräkningar kostar halldriften 6.5 miljoner per år och i det sammanhanget betyder kommunens två miljoner att hål måste fyllas.

Åke Axelsson igen:

– Vi vill göra anläggningen till något bra tillsammans med friskolorna som har ett behov av idrottshallar. På dagtid kan skolorna hyra in sig och på helger och kvällar kan föreningarna utnyttja hallen. Här ser vi en potential.

Sven Elofsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons