Annons

Nästan 3 000 på Lakersshow

Nästa 3 000 personer valde bort ett par timmar av lördagsvärmen för att svalka sig i Vida Arena där Växjö Lakers bjöd på Skills Competition.
Sport • Publicerad 2 augusti 2014
Växjö Lakers Skills Competition lockade nästan 3 000 åskådare till Vida Arena. Lakersfansen fick vara med om en festlig lördagseftermiddag.
Växjö Lakers Skills Competition lockade nästan 3 000 åskådare till Vida Arena. Lakersfansen fick vara med om en festlig lördagseftermiddag.Foto: Olof Elfverson

– Helt fantastiskt med så mycket publik, det här uppskattar vi verkligen, sa Lakers nye lagkapten Tomi Kallio.

I tävlingen med moment som hastighetsåkning, prickskytte för målvakter respektive utespelare, straffläggning, hårdaste skott, teknikbana och internmatch var Lakersspelarna uppdelade i två lag.

Annons

Lag Kallio besegrade lag Rosén med 7–3.

– Det var skoj , men man var lite osäker efter att bara ha varit på is en gång tidigare. Jag kände mig lite som bambi på hal is, sa Tomi Kallio som fick den särklassigt största hyllningen när spelarna presenterades innan tävlingen.

Många i publiken ställde sig upp i bänkraderna och jublade när Kallio gjorde entré.

Mellan de olika tävlingsgrenarna intervjuades nyförvärven av Peo Bengtsson, i tur och ordning Patrik Lundh, Stefan Steen, Tuomas Kiskinen, Gustav Rydahl, Nick Johnson, Teemu Laakso, Eric Martinsson, Christopher Nihlstorp och Calle Rosén. Den sistnämnde ska lånas ut till Rögle och Robin Söderqvist, som inte fanns på plats under Växjö Lakers lördagsshow, ska lånas ut till Troja-Ljungby.

En standardfråga från Peo Bengtsson till nyförvärven var om de tyckte att de var speciellt bra på något utanför isen.

– Att dansa, svarade Christopher Nihlstorp.

Lakers Lakejer var inte sena med att skandera "Nihlstorp dansa vi vill se".

Och då gjorde stjärnmålvakten det, till publikens stora uppskattning.

Ola Netterström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons