Annons

NFL-lagen hyllar Damar Hamlin

NFL-spelaren Damar Hamlin hyllas av ligans lag i samband med veckans matcher.
Amerikansk fotboll • Publicerad 8 januari 2023
Tennessee Titans quarterback Joshua Dobbs värmer upp inör mötet med Jacksonville Jaguars på lördagen.
Tennessee Titans quarterback Joshua Dobbs värmer upp inör mötet med Jacksonville Jaguars på lördagen.Foto: Phelan M. Ebenhack/AP/TT

Det handlar om en stunds tystnad inför matchstart, Hamlins tröjnummer 3 målad vid 30-yardslinjen och uppvärmningströjor med hans namn och nummer på.

Spelarna i hans eget lag Buffalo Bills kommer alla att bära hans nummer på sina matchtröjor.

Annons

Läkarna beskriver fortsatt Hamlins tillstånd som bättre och bättre. På lördagen medverkade han via länk när resten av hans NFL-lag samlades. "Jag äskar er killar", sade Hamlin till Buffalospelarna från sjukhussängen.

Det var i måndags som Damar Hamlin kollapsade med hjärtstopp efter att ha fått en hård smäll mot bröstet i samband med att han tacklade Cincinnatispelaren Tee Higgins.

Den 24-årige Hamlins läge beskrevs i torsdags som fortsatt kritiskt även om han då återfått medvetandet och gjort "anmärkningsvärda framsteg". Men sedan dess har framstegen inte låtit vänta på sig. Hamlins agent Ira Turner uppgav i fredags att andningsslangarna kopplats bort och att han andas för egen maskin.

På söndagen spelar Buffalo Bills sin första match sedan Hamlins kollaps då man möter New England Patriots.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons