Annons

NHL gör premiär i Australien

Ishockey • Publicerad 12 april 2023
NHL-lagen Los Angeles Kings och Arizona möts i två uppvisningsmatcher på Rod Laver Arena i Melbourne, Australien i september. Arkivbild.
NHL-lagen Los Angeles Kings och Arizona möts i två uppvisningsmatcher på Rod Laver Arena i Melbourne, Australien i september. Arkivbild.Foto: Dita Alangkara/AP/TT

NHL kommer för första gången att besöka Australien i höst. Los Angeles Kings och Arizona möts i september i två försäsongsmatcher på Rod Laver Arena i Melbourne, mer känd som platsen där tennisturneringen Australian Open avgörs.

NHL:s avsikt med att för första gången ta sina hockeylag till Australien är att bredda intresset för ligan och förhoppningsvis ishockey på den australiska marknaden.

Annons

– Avsikten är inte att komma till Australien, spela och sen aldrig komma tillbaka. Avsikten är att göra det här till en uppsättning återkommande matcher och därigenom hjälpa ishockeyn att växa på den marknaden, säger David Proper, vice vd för NHL:s internationella satsningar, till nhl.com.

Los Angeles Kings och Arizona möts den 23 och den 24 september i Melbourne.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons