Annons

NHL-lag kan få svårare att värva KHL-spelare

NHL har tills vidare upphävt sina affärer med KHL.
Det kan innebära att det blir svårare för nordamerikanska ishockeylag att kontraktera spelare från den ryska ligan, enligt nyhetsbyrån AP.
Ishockey • Publicerad 8 mars 2022
En supporter viftar med Ukrainas flagga på läktarplats i NHL-matchen mellan Ottawa och Montreal i februari. Arkivbild.
En supporter viftar med Ukrainas flagga på läktarplats i NHL-matchen mellan Ottawa och Montreal i februari. Arkivbild.Foto: Justin Tang/AP/TT

Kriget i Ukraina fortsätter att få konsekvenser inom den internationella idrotten. Världens största ishockeyliga NHL har uppmanat sina 32 klubbar att göra ett uppehåll med sina kontakter med KHL, världens näst största ishockeyliga i Ryssland, som en del av ett upphävande av ett samförståndsavtal mellan ligorna.

Enligt nyhetsbyrån AP kan däremot nordamerikanska spelaragenter som är legitimerade av spelarfacket NHLPA fortsätta att kommunicera med ryska KHL-lag. Det kan däremot bli svårare att skriva avtal gällande till exempel spelarövergångar.

Annons

För en vecka sedan meddelade NHL att de avbrutit sina affärsrelationer med ryska samarbetspartners och pausat sina ryskspråkiga sociala och digitala medier.

Enligt AP spelar omkring 40 Rysslandsfödda spelare i NHL.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons