Annons

Nilsson får chansen: "Vill få ut det jag har"

Med nyvunnet självförtroende är Stina Nilsson tillbaka i skidskyttevärldscupen. Och det på klassisk mark.
Skidskytte • Publicerad 10 december 2021
Stina Nilsson är tillbaka i världscupen. Arkivbild.
Stina Nilsson är tillbaka i världscupen. Arkivbild.Foto: Anders Wiklund/TT

Nej, rent resultatmässigt har Stina Nilsson inte imponerat i skidskyttespåren den här säsongen. Blygsamma placeringar i världscupen i premiären i Östersund följdes upp av bättre åkning – men svagt skytte – i IBU-tävlingarna i norska Sjusjøen nyligen.

Men hon tycker själv att hon är på rätt väg.

Fysiskt självförtroende

Annons

När världscupcirkusen nu landar i österrikiska Hochfilzen får Nilsson på nytt chansen och då är det farten under skidorna hon ska bygga vidare på.

– Jag vill få ut det jag känner att jag har i kroppen rent åkmässigt, säger hon på en presskonferens.

– Från Sjusjøen tar jag med mig det fysiska självförtroendet. Jag hoppas att jag kan gå på i skyttet.

När Nilsson i dag ställer sig på startlinjen i sprintloppet är det första gången hon tävlar i världscupen utanför svensk mark.

– Det är jättekul. Hochfilzen är ett ställe med jättemycket anor och tradition. Jag har ju sett det på tv men det är nytt att vara här. När jag har sett det på tv har jag försökt att bygga upp hur banan ser ut, säger hon.

Den svåra skjutvallen i Hochfilzen är mytomspunnen och har genom åren ställt till det för både en och två stora stjärnor. Nilsson är förberedd på något alldeles extra.

– Det ska ju vara en speciell vall, men jag tycker bara att det ska bli kul och spännande. Jag är faktiskt mest nyfiken.

Hård konkurrens

Konkurrensen om platserna i det svenska världscuplaget är stenhård. Nilssons goda vän Johanna Skottheim är petad den här gången.

– Vi vet om att alla inte kommer få köra. För mig kan det säkert bli fler turer i IBU-cupen, men det är inget negativt. För det är bra nivå där också, säger Nilsson.

Herrarna inleder tävlingen i Hochfilzen klockan 11.00, damernas första start är 14.15.

Fakta: Svenska truppen

Herrar: Jesper Nelin (är förkyld och kommer inte köra sprinten), Emil Nyqvist, Martin Ponsiluoma, Sebastian Samuelsson, Oskar Brandt, Peppe Femling, Malte Stefansson.

Damer: Hanna Öberg, Elvira Öberg, Mona Brorsson, Anna Magnusson, Linn Persson, Stina Nilsson.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons