Annons

Ny mittbacksskada – Nilsson: "Ren jävla otur"

Mittbackskrisen fortsätter för Sverige.
Mot Serbien tvingades Joakim Nilsson utgå skadad.
Fotboll • Publicerad 9 juni 2022
Joakim Nilsson utgick skadad i Nations League-mötet med Serbien.
Joakim Nilsson utgick skadad i Nations League-mötet med Serbien.Foto: Claudio Bresciani/TT

Nilsson, 28, var på förhand osäker till spel i Serbien-matchen då han inte var och med och tränade på onsdagen.

Väl till torsdagens avspark bildade däremot 28-åringen mittbackslås med landslagsdebutanten Hjalmar Ekdal.

Annons

Men med ett fåtal minuter kvar av första halvlek satte sig Nilsson ner på gräsmattan innan han fick vård – till slut fick han lämna planen med ett bandagerat vänsterlår.

– Jag kunde inte gå hundra procent och var tyvärr tvungen att byta. Jag har haft en irritation just i det vänstra knät och kände efter Norge-matchen att det var lite sämre och jag trodde det skulle må bra av att vila några dagar vilket det också gjorde, men inte tillräckligt, säger Nilsson.

"Var självsäker"

– Vi gjorde bedömningen att det inte skulle vara några större risker. Jag var självsäker och trodde det skulle gå vägen.

Huruvida Nilsson kan starta mot Norge i nästa match på söndag vågar han inte svara på.

– Vi gör en bedömning i morgon.

Desto gladare var Nilsson åt de andra två landslagsdebutanterna i mittlåset: Ekdal och Edvin Kurtulus, där den sistnämnde ersatte Nilsson.

Hyllar debutanterna

– Fantastisk insats måste jag säga, det är en nybildad backlinje med mycket nytt och att komma in och göra det så pass bra som han gör… vilken pondus, duellspelet, trygg med bollen. Respekt till den insatsen, säger Nilsson om Ekdal och fortsätter om Kurtulus:

– Det är alltid en otacksam uppgift att komma in som mittback i första halvlek, sedan visste han väl om hur läget var, att det kunde hända. Men också där: man märkte inte av att han gjorde sin första landskamp. Imponerande.

Sverige har plågats av skador under Nations League-samlingen. Mittbackarna Carl Starfelt och Alexander Milosevic, mittfältarna Jesper Karlsson och Kerim Mrabti samt reservmålvakten Kristoffer Nordfeldt har alla lämnat samlingen på grund av skadebekymmer. Dessutom tvingades mittbacken Victor Nilsson Lindelöf och vänsterbacken Martin Olsson kasta in handduken före samlingen.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons