Nödvändig seger för Växjö DFF Akademi

Växjö DFF Akademi tog en nödvändig trepoängare i lördagens division 1-möte med Karlskrona. 2–1-vinsten på Hästö IP innebar att den tidigare jumbon Växjö DFF Akademi passerade Karlskrona i tabellen.
Karlskrona • Publicerad 30 juni 2019

Även andra resultat gick Växjölagets väg i den senaste omgången och därmed lever hoppet om ett nytt kontrakt i högsta grad. Lörby, Bromölla och Hittarp närmast före i tabellen förlorade sina matcher.

För Växjö DFF Akademi var segern mot Karlskrona mycket välkommen. Tidigare hade det bara blivit en enda trepoängare, 2–1 mot Trelleborg hemma den 26 maj.

I den nionde minuten gav lagkaptenen Mimmi Strömgren Akademilaget ledningen och i den 23:e kvitterade Ida Allander.

Elva minuter in i andra halvlek steg Tilde Johansson fram som matchvinnare då hon gjorde Växjö DFF Akademis segermål.

I nästa omgång, söndagen den 7 juli, spelar Växjö DFF Akademi mot serieledande Hammenhög hemma på Värendsvallen.