Annons

Nöjda Växjöbor i Paris

Två Växjöbor hade en bra dag på jobbet på Stade Roland Garros i Paris i går.
I öppna franska tennismästerskapen är Jonas Björkman klar för kvartsfinal i dubbel och Fredrik Rosengren coachade Mario Ancic vidare i singel.
Sport • Publicerad 5 juni 2006

Jonas Björkman och hans vitryske partner Max Mirnyi fick vinna dubbelt i helgen. Först besegrades Stephen Huss/Harel Levy med 6-1, 6-2, medan matchen i tredje omgången mot Michael Llodra/Olivier Rochus blev hårdare.

Men andraseedade Jonas och Max vann med 7-6 (7-3), 6-4.

Annons

I kvarten ställs de mot Alberto Martin, Spanien, och Potito Starache, Italien.

Ser bra ut Det ser bra ut för Björkman/Mirnyi, vinnare av titlarna i Doha, Miami och Monte Carlo i år, eftersom endast amerikanerna Bob och Mike Bryan är kvar av topparen.

Titelhållarna Jonas Björkman och Max Mirnyi siktar nu på tredje Grand Slam-segern som duo.

"Fidde" Rosengrens adept Mario Ancic, Kroatien, krigade ned en av förhandsfavoriterna Tommy Robredo, Spanien, och avgjorde med 7-5 i femte set. Nu väntar Roger Federer, världsettan.

"Vi fungerar bra" - Mario har alla kriterierna hos en spelare som jag efterfrågar. Vi fungerar bra både på och utanför banan, säger Fredrik Rosengren.

- Vi har samma mål för ögonen och Mario kan nå hur långt som helst, fortsätter Växjötränaren, som upplevt 28 finaler med sju olika spelare.

Magnus Norman, tio segrar, Jonas Björkman, fyra, och "Pim-Pim" Johansson, två, är "Fiddes" spelare som vunnit på ATP-touren.

Det blir grus i Davis Cup På tal om Jonas Björkman. Jonas och hans vänner i Davis Cup-laget får sikta in sig på grus i play off-mötet med Brasilien. Nu är det bestämt att matchen ska spelas i Nova Lima, sydöst om Belo Horizonte.

Brassarna har två spelare i topp hundra (Marcos Daniel och Flavio Saretta) och det ryktas om att inte obekante Gustavo Kuerten ska göra comeback 22-24 september mot de svenske.

Kuerten har saknats på touren på grund av envisa skador.

Sven Elofsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons