Annons

Nöjt Dänningelanda och missnöjt Frej möts

I dag är det derby i damernas elitserie i bordtennis när Växjö står som värd för sammandragningen av omgång fyra och fem i Teleborgshallen.
Frågan är om Frejspelarna lyckas komma åt Dänningelandas formstarka Sara Rask?
Sport • Publicerad 29 oktober 2010

Inför derbydrabbningen i eftermiddag ”värmer” Frej upp med match mot Falkenberg och Dänningelanda mot Malmö. Falkenberg och Malmö möts sedan i eftermiddagens andra match.

Dänningelanda har revansch att utkräva av Frej efter att ha förlorat båda mötena lagen emellan förra säsongen.

Annons

Årets säsongsinledning har varit lite tyngre för Frej och i avsaknaden av segermaskinen Zhang Fang har laget inlett med tre raka förluster och matchkvoten 4–11.

– Det har varit lite tungt och nu måste vi börja ta lite poäng. Framförallt mot Falkenberg tror jag att vi har en bra chans. Dänningelanda har ju Sara Rask som är oerhört duktig, men vi ska göra vårt bästa, säger Frejcoachen Marcus Sjöberg.

Dänningelandas tränare Håkan Ivarsson är nöjd med sitt lags inledning – två segrar och en förlust och matchkvoten 8–7.

– Vi är klart nöjda med starten. Nu möter vi Malmö som har ett väldigt bra lag på pappret och vi får se vilket lag de kommer med. Sedan möter vi Frej och derby på hemmaplan är alltid en extra krydda.

Ivarsson är lite förtegen om vilket lag som Dänningelanda kommer att ställa upp med, men klart är i alla fall att ankaret Sara Rask kommer att spela förstasingeln.

Landslagsmeriterade Sara Rask är rankad 12:a i Sverige på damsidan och har inlett seriespelet med fem segrar och en förlust i singel. Hon är dessutom välbekant med spelarna i Frej eftersom hon tränar nästan mer ihop med dem än med lagkamraterna i Dänningelanda.

Frej kommer till spel med nya norskan Marte Grutle Aasebö, som har två segrar och noll förluster i singelspelet, samt Linn Sandström och Nina Stenviken. Ett frågetecken har Frej för unga talangen Tilda Johansson som kom till Frej den här säsongen från Lessebo.

I helgen avgörs nämligen traditionella tävlingen Lessebospelet, både i dag och i morgon. Möjligen blir det spel i sporthallen i stället för Teleborgshallen för Tilda, född 1997.

Kristian Ferm
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons