Då förvandlades 0–2 till 6–2.
-Nu är vi tillbaka där vi slutade allsvenskan, sa Robin Jacobsson.
Sport • Publicerad 29 mars 2011

16 mars 2010: Tingsryd är rejält illa ute i play off 3 hemma mot Vita Hästen.

Underläge 0–3 efter två perioder och seger är ett måste. Men Taif vänder och vinner med 5–4 efter sudden.

Efter tio kvalmatcher spelar laget sedan allsvensk hockey igen.

25 mars 2011: Tingsryd släpper in två mål på nio sekunder hemma mot Vita Hästen.

Men Taif vänder och vinner med 3–2.

28 mars 2011: Tingsryd hamnar återigen i ett 0–2-underläge mot Vita Hästen efter en riktigt dålig förstaperiod.

Men Taif vänder och vinner med 6–2.

-Det verkar vara vår melodi. Lite spänning för publiken, skrattade Robin Jacobsson.

-Men jag tror och hoppas att de tycker att vi är jobbiga att möta, fortsatte han.

Efter vändningen förra året vände det för hela laget. Känns det så nu också?

-Det kan man säga. Två sköna segrar. Vi har fått i gång spelet och förhoppningsvis håller det i sig. Men vi måste vara med från start och inte vänta till andraperioden.

Som laget gjorde i går.

Tero Leinonen bjöd på 0–1 och ett ivrig boxplay på 0–2.

Det var en period där Tingsryd inte åkte särskilt mycket skridskor.

En period där laget vid endast enstaka tillfällen lyckades skapa tryck i anfallszon.

Joakim Fagervall, tränare i Taif:

-Det var fan inte bra. Det var inte okej att spela som vi gjorde. Vi kom inte in i situationerna. De får utdelning, men de behöver inte göra det speciellt bra.

Sedan hände något efter paus.

Framförallt andra halvan av perioden.

Tingsryd fick fart på anfallen, hade ett bättre passningsspel, vann närkamper, satte press och tvingade Vita Hästen till misstag.

Taif malde sakta men säkert ner hemmalaget.

Och plötsligt blev det en stor skillnad mellan lagen och det syntes tydligt vilket lag som kom från en högre division.

-Som vi spelar i andra och tredje, då går det att vinna hockeymatcher. Då spelar vi allsvenskt och de perioderna är de enda godkända hittills i kvalet, sa Fagervall, som för tredje gången av tre möjliga coachade hem en seger i Himmelstalundshallen.

I gårdagens besök fick Taifs tränare se sina spelare göra fyra snabba mål – och vända på matchen:

* Olof Einarsson satte 1–2 efter ett fint förarbete av Jari Kauppila och Tom Koivisto.

* Juha Gustafsson (som ersatte Robin Olsson efter första perioden) tryckte in kvitteringen.

* Olof Einarsson petade in 3–2 efter en sargretur.

* Markus Molin gjorde 4–2 via skridskon.

* Jari Kauppila glänste med en straff och punkterade matchen till 5–2.