Annons

Nu har Växjö TS chansen

Växjö TS-damerna skaffade sig matchboll för att hänga sig kvar i elitserien. KLTK, som kom till Strandbjörkshallen med bara fyra spelare och en coach, besegrades som sig bör. Växjö TS segersiffror skrevs till 5–1.
Sport • Publicerad 26 november 2014
Växjö TS-paret Jennifer Hadjeva och Kajsa Rinaldo-Persson gav Växjö TS ledningen gennm att vinna sin dubbel.
Växjö TS-paret Jennifer Hadjeva och Kajsa Rinaldo-Persson gav Växjö TS ledningen gennm att vinna sin dubbel.Foto: Lena Gunnarsson
Anna Hermann hade en bra afton i Växjö TS med seger både i singel och dubbel.
Anna Hermann hade en bra afton i Växjö TS med seger både i singel och dubbel.Foto: Lena Gunnarsson

– Nu ser jag fram emot en helt avgörande match i Näsbypark i sista omgången. Det är en typisk 50-50-mach och jag tror absolut på minst kryss, säger Växjö TS-coachen Rasmus Jonasson.

– Jag tycker att vi har okej möjligheter för att stanna kvar i elitserien, även om vi inte kan räkna med poäng i nästa omgång, fortsätter han.

Annons

På lördag kommer Helsingborgs TK, en av guldfavoriterna, till Växjö. Då kan båda WTA-proffsen Johanna Larsson och Sofia Arvidsson finnas i motståndarlägret.

– Om både Johanna och Sofia är med kan vi göra propaganda för damtennisen. Kul för Växjöpubliken att se våra damstjärnor, menar Rasmus Jonasson.

Han behövde aldrig vara nervös under tisdagskvällen.

Anrika Kungliga Lawntennisklubben från Stockholm fick mönstra 13-åriga Anna Leijon för att få ihop fullt lag.

Att bara ha fyra spelare med sig är en vild chansning - skulle en gå sönder är det ju kört.

KLTK:s normalt starkare trio Hilda Melander, Caroline Kållberg och Rebecka Polkajärvi saknades av olika anledningar.

– Lägg därtill att vi har två tjejer på college-nivå i USA. Kvällen före avresan till Växjö fick jag tre sena återbud, två för sjukdom och en hade sträck sig i benet, förklarar KLTK-tränaren Magnus Ennerberg.

Mitt i bedrövelsen såg Magnus ändå positivt på en sak.

– Nu fick två egna produkter, Anna Leijon och Sofia Garpered, debutera i A-laget. Det var kul för dem att prova på bra motstånd.

Efter en trevlig spelarpresentation, signerad Karl-Åke Jonsson, drog matcherna igång.

Annons

Efter dubblarna hade Växjö TS redan skaffat sig 2–0 sedan Kajsa Rinaldo-Persson/Jennifer Hadjeva släppt två games mot Karolina Söör/Anna Leijon och Gabbi Tepic/Anna Hermann med 6–3, 6–4 slagit Hanna Wikberg/Sofia Garpered.

Växjö TS, som borde plockat minst en pinne mot Tabergsdalen, hade inga problem i singelspelet.

Kajsa Rinaldo-Persson tappade två games mot Söör, Anna Hermann vann enkelt med två gånger 6–2 mot Garpered och Jennifer Hadjeva gjorde tyå gånger 6–1 mot unga Leijon.

Ringrostiga Gabbi Tepic föll mot Hanna Wikberg med två gånger 2–6.

Sven Elofsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons