Annons

Nu närmar sig Trollhättan

Allt gick emot Öster i superettans 28:e omgång.
Storstryk med 5–0 mot allsvenskt jagande GIF Sundsvall. Dessutom visade match D på Norrporten Arenas anslagstavla att Öster-rivalen FC Trollhättan besegrat Ängelholm med 2–1.
Sport • Publicerad 5 oktober 2010

Östers försprång på sex poäng hade hastigt, och mindre lustigt, blivit tre. Plus att västgötarna plockat in rejält på målskillnaden.

Men Östers tränare Hans Gren visade efter matchen i Sundsvall att han varit med förr i hetluften.

Annons

– Vi har kampen om kvalplatsen i egna händer, vi har Degerfors hemma närmast, säger Hans Gren.

Han visste att hans Öster förlorat mot en bättre motståndare. Och han hoppades att Sundsvall i nästa omgång hemma besegrar Trollhättan.

– Nu får vi bryta ihop under tolv timmar i buss. Kan Giffarna göra fem mål även i nästa vända får jag vara rätt nöjd.

Men kan, med tanke på det vi såg i kväll, Trollhättan vinna i Sundsvall?

– Det är en helt ny match och man kan aldrig säga aldrig. Men visst vinner Sundsvall nio av tio mot Trollhättan på hemmaplan, svarar Östers tränare.

Han talar om att det gäller att hantera situationen.

– Det händer fort. Scenariot som inte fanns har nu inträffat i bottenstriden, men jag säger det igen. Vi har det i egna händer.

Hans Gren sågade inte sina spelare och han tyckte att Öster blev piggare när Charles Anderson och Jabu Mahlangu kom in i andra halvlek.

– Vi fick ett skenbart övertag genom deras passningsspel. Jag måste få värdera om det var Sundsvall som tillät oss till det bollinnehavet.

Sven Elofsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons