Annons

Nu tar vi dom!

Snart smäller det.
Sverige–Paraguay klockan 21.00 på Olympiastadion.
Det sker i ett Berlin som symboliskt nog är Europas hetaste stad i dag med sina 32 grader.
Sport • Publicerad 15 juni 2006
Nu gäller det. Det kokar bland de svenska supportrarna i Berlin.
Nu gäller det. Det kokar bland de svenska supportrarna i Berlin.Foto: 

Vi ser bäckar, floder och hav av gult vart vi än går. De svenska fansen har intagit den stad som i natt exploderade i ett tyskt galet och glatt glädjerus efter Neuvilles sena segermål mot Polen.

En sak är säker: Om Lasses Lag går in med bara hälften så stor entusiasm och framåtanda som dess svenska fans blir det en smal sak att nå åttondelsfinalen.

Annons

Teguila

Just nu: Vi intar en lättare måltid på Subway vid Ostbahnhof, granne med vårt hotell. Fyra grabbar från Mexiko slår sig ned. De frågar efter biljetter till Mexikos matcher. Ingen av dem har fått tag på någon. De har rest till Tyskland på vinst och förlust. Raul, en av dem, bjuder några svenska fans på tequila. Som tack får han smaka sin första snusprilla någonsin, en Göteborgs Rapé i portionsstorlek. Raul tycker att han känner sig “dizzy”. Kanske därför han svarar 3–1 till Sverige på frågan om hur det går i kväll.

Uppgifter isär

Vi undrar så mycket.

Vad rör sig i Lagerbäcks hjärna?

Tänker han fega och nöja sig med att inte släppa in något mål, eller kommer han – för en gångs skull – att tokchansa med en offensiv uppställning?

Källström från start?

Eller Svensson?

Uppgifterna går isär.

Nationen hoppas

Annons

Torsdagen den 15 juni känns som en ödesmättad dag för svensk fotboll.

Antingen blir det fest hela natten lång, Berlin draperas i gult och blått och fontänerna hemma i Sverige fylls med tvättmedel, dans och “I love you, ich liebe dich, Zlatan Ibrahimovic”.

Eller kan festen vara slut innan den på allvar hunnit börja.

Nationen står redo för ett primitivt vulkanutbrott.

Nationen hoppas, kräver, önskar.

Klockan 20.55 springer elva gulklädda killar ut med uppdraget att fixa festen.

Daniel Enestubbe
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons