Annons

Nu vill Klüft träna

IFK Växjös Carolina Klüft blev tveklöst Finnkampens drottning.
27-åringen vann sina tre grenar och bidrog allra mest till den svenska utklassningssegern, 226–182. Blågults tionde raka.
Sport • Publicerad 30 augusti 2010

– Jäkligt skönt för Carro. Nu packar vi ihop efter tisdagens lag-SM för den här säsongen och sedan ska vi träna bra. Risken är väl att Carro vill träna så hårt att håret reser sig, säger coachen Agne Bergvall.

Måste du hålla igen henne?

Annons

– Ja, det känns så just nu, svarar Agne.

I Helsingfors hade Carolina Klüft de längsta längdhoppen i samtliga omgångar och slutade på 6,34.

– Löpningen känns bra, men sedan händer inget i hoppet. Som vanligt, säger Carolina Klüft.

Agne Bergvall utvecklar resonemanget:

– Finnkampens längd var okej, det är den nivån som hon håller. Snabbhetsmässigt ser det bra ut, men hoppstyrkemässigt är inte Carro hundra procent.

I EM-kvalet hoppade IFK Växjö-stjärnan 6,62, men i Helsingfors stördes hon av kylan i sitt tävlande. Carolina ville hellre tala om 2011.

– Med tanke på skadan blev den här säsongen som den blev. Men jag håller ju inte på med det här för att harva på de här längderna. Samtidigt är det skönt att känna den här revanschlusten. Det var länge sedan jag såg fram emot en grundträning så mycket som nu.

Om Carolina står över inomhussäsongen är inte helt spikat.

– Nej, vi ska sätta oss ned i lugn och ro för att ta den diskussionen. Viktigast i sammanhanget blir att Carro får bra möjligheter över tid, säger Agne Bergvall.

Från Finnkampshelgen kan vidare nämnas:

Annons

? Mustafa Mohamed avslutade sin hinderkarriär med seger - på finsk mark till råga på allt. Men de finska herrarna vann ändå med 214–195.

? Glädjeämnet i herrlaget var Niklas Arrenhius som vann dubbelt, kula och diskus.

? Plus även till tappert kämpande Nil de Oliveira, som vann 400 meter och långa stafetten, blev tvåa på 200 meter och dessutom var med i laget som förlorade på 4x100.

? På damsidan var det Klüft och löpgrenarna som avgjorde, inte minst Charlotte Schönbecks segrar på 1 500 och 800 meter.

Sven Elofsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons