Annons

Nunez miljardvärvning för Liverpool

Liverpool har gjort sin första stora värvning inför nästa säsong.
Benficastjärnan Darwin Nunez övergång kan komma att kosta Premier League-klubben en miljard kronor.
Fotboll • Publicerad 12 juni 2022
Darwin Nunez går från Benfica till Liverpool. Arkivbild.
Darwin Nunez går från Benfica till Liverpool. Arkivbild.Foto: Francisco Seco/AP/TT

Klubbarna är överens om övergången och väntas presentera affären efter att spelaren har genomgått en läkarundersökning på måndagen, skriver sportnyhetstjänsten The Athletic.

Övergångssumman är prestationsbaserad. Anfallaren från Uruguay kostar Liverpool 75 miljoner euro, en summa som dock kan växa med ytterligare 25 miljoner om Nunez gör succé i sin nya klubb.

Annons

Totalsumman på motsvarande en dryg miljard kronor skulle i så fall innebära nytt transferrekord för Liverpool. Den tidigare rekordsumman är nästan 930 miljoner kronor som klubben betalade för försvararen Virgil van Dijk när han kom från Southampton 2018.

22-åring Nunez skriver på för sex år i Liverpool efter att ha gjort hela 34 mål på 41 matcher för Benfica under den gångna säsongen.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons