Annons

Ny Åsedaförlust – trots bra insats

Åseda IF har det tungt för tillfället. I onsdagskvällens match mot topplaget Vimmerby hemma i Profilgruppen ishall blev det 1–3 (0–1, 1–2, 0–1) trots att Åseda förde matchen långa stunder och skapade många chanser.
Sport • Publicerad 21 oktober 2010

– Vi gjorde en mycket bra match, men hedersamma förluster är inte roliga heller, sa Åsedatränaren Mikael Fernqvist vars lag vann skotten med 43–35.

– Vi har jädrigt stora problem med att få in trafik framför motståndarmålet och det är inte otur, utan oskicklighet.

Annons

Åseda var ineffektivt i avslutningarna, inte minst i andra perioden. Då vann Åseda skotten med 17–12, men i mål blev det 1–2.

Ett mycket positivt inslag i gårdagens Åsedalag var Nybrolånet Patrik Fransson, en junior som ingår i Nybros A-trupp.

– Patrik var mycket duktig. Nu ska han träna två pass med Nybro och två pass med Åseda i veckan samt spela matcher för oss, sa Mikael Fernqvist.

Kristian Ederfors gjorde Åsedas 1–1-mål i andra perioden.

Hela Åsedas lag förtjänar beröm. Extra plus till målvakten Joakim Berggren, Kristian Ederfors, Victor Karlsson och Patrik Fransson.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons