Annons

Ny chans för Troja/Ljungby

Första chansen missades.Nu har Troja/Ljungby ny möjlighet att säkra spel i allsvenskan.– Det krävs en bättre insats, säger lagets tränare Pelle Svensson.
Ljungby • Publicerad 13 april 2017
Målvakten Robin Johansson blir förstås en av Trojas nyckelpersoner i kväll. Foto: Per Sandeback
Målvakten Robin Johansson blir förstås en av Trojas nyckelpersoner i kväll. Foto: Per Sandeback

Vid seger i tisdags hemma mot Södertälje hade Troja/Ljungby säkrat avancemanget till allsvenskan. I stället blev det förlust med 1-2.

Med två omgångar kvar av den allsvenska kvalserien toppar dock Troja fortfarande tabellen. Men avståndet till de jagande lagen har krympt.

Annons

Ner till tvåan Södertälje skiljer det två poäng. Till trean Kristianstad är det fyra. Ettan och tvåan i kvalserien får spela i allsvenskan nästa säsong.

– Vi sitter i en väldigt bra sits, säger Pelle Svensson.

Vad var det som inte fungerade mot Södertälje?

– Jag tror att vi var tagna av stundens allvar. Det mentala har en förmåga att blockera krafterna i kroppen och jag tyckte vi såg lite sega och tröga ut.

Hur ska ni skaka av er det?

– Nu kommer vi iväg på bortaplan där vi har spelet bra tidigare. Det är bara upp på hästen igen, börja gasa och vinna en match.

I kväll har serieledaren ny chans att säkra avancemanget när laget besöker Kristianstad. Vid seger är det klappat och klart. Vinner däremot Kristianstad avgörs allt i den sista omgången.

Pelle Svensson förklarar att det krävs en bättre insats än senast mot Södertälje.

– Vi ska försöka mobilisera energin och studsa tillbaka direkt.

Guide

Kristianstad-Troja/Ljungby

Var och när: Kristianstads Ishall torsdag kl 19.

Läget i laget: Förutom Alfred Andersson, som missar resten av säsongen, har Pelle Svensson alla tillgängliga.

Pontus StenerosSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons