Annons

Ny chans för Växjö DFF att vässa offensiven

Växjö DFF har tre raka segrar. Men det fortfarande mycket kvar att sätta innan seriepremiären.
– För oss handlar det fortfarande om det offensiva spelet, säger Växjös tränare Henrik Larsson.
Växjö • Publicerad 22 mars 2019
Anna Anvegård (till vänster) är viktig för Växjös offensiva spel. Efter helgens match står landslagsamling på schemat för anfallaren.
Anna Anvegård (till vänster) är viktig för Växjös offensiva spel. Efter helgens match står landslagsamling på schemat för anfallaren.Foto: Lena Gunnarsson

Nu är det mindre än en månad kvar till Växjö DFF:s allsvenska premiär. I inledningen på försäsongen fanns svårigheter att göra mål. Den senaste tiden har offensiven sett bättre och laget har tre raka segrar, varav två mot seriekonkurrenter.

– Klart att vissa pusselbitar läggs hela tiden. Det är lång väg kvar. Det är många av våra offensiva spelare som inte har spelat så mycket tillsammans under försäsongen. Vi har saknat att de har fått jobba ihop under en längre period, säger Henrik Larsson.

Annons

Helgens motstånd är Asarum IF FK. Laget håller till i elitettan. Förra säsongen blev det en elfteplats i tabellen.

– För oss handlar det fortsatt om de offensiva bitarna, vad vi gör när vi kommer in på offensiv planhalva. Samtidigt måste vi fortsätta ha kontroll i spelet. Vi ska inte bjuda på kontringar. De bitarna måste alltid vara med, säger Henrik Larsson.

En som kan göra comeback i Växjö DFF är Jelena Cankovic. Mittfältsstjärnan har ännu inte gjort någon match under försäsongen. Enligt Växjös ledning beror det på skada.

Uppgifter till Smålandsposten gör dock gällande att Cankovic hamnat i konflikt med klubben på grund av en utebliven övergång till seriekonkurrenten Rosengård. Mittfältaren har, enligt uppgifterna, försökt göra sig omöjlig för att tvinga fram en flytt.

Växjös sportchef Frida Andersson har förnekat att det ska finnas en konflikt och Jelena Cankovic har inte velat uttala sig om situationen.

Den senaste tiden har i alla fall den tekniska mittfältaren varit med i full träning, enligt Henrik Larsson. En uttagning till helgens match kan vara aktuell – om hon hinner bli frisk till söndag.

– Nu är hon sjuk. Jag fick ett meddelande i torsdags att hon var hemma med feber. Hinner hon bli frisk är tanken att ta med henne. Jag vill inget annat än att få i gång henne. Det är en duktig fotbollsspelare. En enorm resurs vi har som inte används just nu, säger Henrik Larsson.

Pontus StenerosSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons