Ny förlust för Växjö Lakers

Växjö Lakers har det tungt i elitserien. Trots att de reste sig efter 0-2 blev det stryk mot Luleå. Matchen i Vida Arena slutade 2-4 (0-2, 2-0, 0-2)
Sport • Publicerad 8 december 2011

Växjö fick en kanonstart när Luleå gästade tidigare i höst. I andra mötet hade de tre bra chanser första minuten, men Dennis Rasmussen, Josh Soares och Mike Iggulden kom bara nära. Växjö fick också chansen i powerplay, men kunde inte utnyttja möjligheten. Det kunde däremot Luleå när de fick sitt första läge med fler spelare på isen. Toni Koivisto avslutade efter fint förspel. Strax innan paus kom även 0-2. Kronobergskedjan med Mattias Persson, Sami Sandell och Niklas Olausson gjorde målet. Niklas Olausson från Väckelsång sköt på en Växjöback och pucken gick in bakom Oscar Alsenfelt.

I andra perioden höjde Växjö sig rejält. Brad Moran fick ta både avslut och egen retur i powerplay och därmed spräckte han Luleåmålvakten Johan Gustafssons nolla. Ett par minuter senare fick Josh Soares och Mike Iggulden ett två-mot-ett-läge. Den förstnämnde tog eget avslut och matchen var kvitterad.

Eftersom Luleå kryssat sju av de tio senaste var ett nytt kryss grundtipset inför sista perioden. Men gästerna ville annat. De dominerade kraftigt och tog ledningen efter ett snyggt mål av Ville Viitalouma. I slutminuterna kunde Johan Harju fastställa slutresultatet i tom bur.