Blåränderna har nu inte förlorat sedan i slutet på maj – borta mot just Piteå.
Fotboll • Publicerad 7 juli 2021
Djurgården toppar formen när damallsvenskan går på uppehåll.
Djurgården toppar formen när damallsvenskan går på uppehåll.Foto: Claudio Bresciani/TT

Strax före halvtid tog stockholmarna ledningen på hörna, efter ett självmål av Ellen Karlsson i Piteå.

Knappa kvarten in på den andra halvleken kunde sedan Nellie Lilja utöka ledningen. Lilja vann bollen på mitten av Piteås planhalva, samspelade med Daniela Zamora och placerade sedan in 2–0.

Men Djurgården var inte klara där.

Strax före slutsignalen slog Sara Olai till på hörna och nickade in slutresultatet 3–0.

Därmed har Djurgården, när damallsvenskan går på uppehåll, tagit säkert avstånd från bottenstriden och befinner sig på en åttondeplats – elva poäng före Växjö på nedflyttningsplats.

Eskilstuna fortsätter vinna

1–0 hemma mot AIK och nu skuggar Eskilstuna tredjeplatsen en poäng bakom Kristianstad.

Efter 72 minuter blev Felicia Rogic snyggt frispelad efter en fin soloprestation av Loreta Kullashi.

Knappt tio minuter senare var hon nära att bli tvåmålsskytt när hon fick ett jätteläge på returen när Matilda Plan nickade i ribban på en frispark, men Rogics avslut gick utanför målramen.

Trots formen på fyra raka är segern Eskilstunas blott andra på hemmaplan.

0–1-förlusten är både AIK:s fjärde raka förlust och fjärde raka match utan mål framåt.

Vittsjö spikade igen på nytt

Senast mot Hammarby avgjorde Vittsjö på tilläggstid och vann med 1–0.

Hemma mot Kristianstad blev det inte riktigt lika lyckat, men bakåt spikade man ännu en gång igen butiken. Matchen slutade 0–0.

Målvakten Sabrina D´Angelo och kompani har nu endast släppt in nio mål på 12 matcher i serien och har hållit nollan i fem matcher.

Endast toppduon Häcken och Rosengård har släppt in färre mål än Vittsjö hittills i damallsvenskan.

För toppjagande Kristianstad är det andra raka matchen utan seger efter helgens storförlust mot Häcken med 2–6.