Annons

Ny seger för Öster mot Norrby IF

Östers IF kom till Borås med ett fint facit mot Norrby. De sju senaste matcherna hade alla slutat med seger. På lördagen kom den åttonde raka trepoängaren.
Borås (från Smålandspostens utsände) • Publicerad 29 juli 2018
Öster firar efter att Liridon Silka gjort matchavgörande 2-0.
Öster firar efter att Liridon Silka gjort matchavgörande 2-0.Foto: Karl-Roger Karlsson

Östers IF hade inför superettans sommaruppehåll tre segrar, en oavgjord och en förlust på sina fem senaste matcher. Ett facit som Öster ville förbättra när laget mötte Norrby, ett lag som blivit något av ett favoritmotstånd de senaste åren.

Öster tryckte på i den första halvleken. I den 22:a matchminuten fick laget utdelning när Stefan Karlsson tog emot en perfekt slagen crossboll och spelade in bollen till Dragan Kapcevic som sköt. Skottet var på väg att gå utanför men efter en miss i kommunikationen mellan mittback och målvakt i Norrby dök David Johannesson upp och dunkade in 1-0 för gästande Öster.

Annons

Bortalaget skulle också hinna med att öka på sin ledning till 2-0, vilket blev slutresultatet. Dragan Kapcevic höll undan två Norrbyspelare innan han klackade fram bollen till Simon Helg som drev framåt på kanten. David Johannesson fick bollen i utkanten av straffområdet och dribblade förbi två Norrbyspelare och sköt. Målvakten räddade första gången men kunde inte hålla undan Liridon Silkas nick på returen.

I den andra halvleken såg först ut som att Öster mer ville försvara sin ledning än att öka på den. Något som inte var medvetet enligt tränaren Christian Järdler.

– Vi ville gå för trean och avgöra matchen. En chans vi hade med Davids (Johannesson) friläge efter några minuter som vi tyvärr inte förvaltade. Sen ska man komma ihåg att det är ett lag som ligger under med 0-2 och måste göra något för att förändra matchbilden, säger han.

Lördagens trepoängare innebar den åttonde raka segern mot Boråslaget.

– Det vet man att Norrby vet om. Precis som vi får det påtalat för oss får de det påtalat för sig. Då är det kanske inte värt något i början, men när man ligger under med 0–2 är det värt något, säger Christian Järdler.

Inte nog med att Öster har ett positivt facit mot Norrby, laget är nu även obesegrat i fem matcher på raken.

– Ja, det är fyra segrar på de fem senaste. Vi blir bättre och bättre. Det har vi sagt från början. Det här året är framför allt till för att bygga spelet. Det tar tid men vi ser tydligt också att det går på rätt håll, vilket är viktigt, säger Östertränaren.

Tråkigt för bortasupportrarna var att man inte fick se det brasilianska nyförvärvet, João Pedro, som åkte på en smäll inför matchen.

– Det var en blandning mellan smällen och matchbilden. Vi ville inte riskera något med honom efter smällen han fick på träningen i fredags, säger Järdler.

Nästa Östermatch blir den 4 augusti, mot Varberg, när laget gör debut på Myresjöhus Arenas nya hybridgräsmatta.

Tobias Nilsson-GjörloffSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons