Annons

Ny segrare i skandalkval – "Åtvid" flyttas upp

Fotboll • Publicerad 11 december 2020

Fem dagar efter att Västra Frölunda vann skandalkvalet till division 1 över Åtvidaberg har resultatet ändrats, skriver GP.

Frölunda använde en avstängd spelare och i stället flyttas Åtvidaberg upp till ettan, enligt en dom i Svenska fotbollförbundets disciplinnämnd.

Annons

Kvalmatcherna blev kontroversiella då Åtvidaberg drabbades av en utbredd coronasmitta inför. Båda lagen vädjade till förbundet att kvalet skulle ställas in och att båda klubbarna skulle få en plats i division 1.

Förbundet bestämde dock att matcherna skulle spelas och Västra Frölunda flyttades upp tack vare mål på bortaplan då dubbelmötet slutade 3–3 sammanlagt.

Men efter returen i söndags anmälde Åtvidaberg att Frölunda använt sig av mittbacken Anton Delwér som egentligen skulle ha varit avstängd. Åtvidaberg yrkade på 3–0-seger i returen och därmed totalt 3–2 i kvalmötet.

Nu har Svenska fotbollförbundets disciplinnämnd gett Åtvidaberg rätt och därmed flyttas den klassiska klubben upp i ettan.

Frölunda har fram till på måndag på sig att överklaga domen.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons