Ny trepoängare för formstarkt Tingsryd

Ett av Hockeyallsvenskans mest formstarka lag Tingsryds AIF tog en ny trepoängare när Södertälje SK besegrades med 3–2 i Scaniarinken på torsdagskvällen. Det här var femte raka Taiftriumfen.
Södertälje • Publicerad 20 december 2018
Tingsryds AIF-målvakten Tex Williamsson gjorde en ny kanonmatch mot Södertälje på torsdagskvällen.Foto: Lena Gunnarsson

Tingsryd skaffade sig en kanonstart när Filip Ahl, assisterad av Daniel Ljunggren och Kim Tallberg, gjorde 0–1 i spel fem mot fyra efter 3.29. Målet godkändes efter videogranskning. Det var också Filip som fixade utvisningen som drabbade SSK:s Måns Lindbäck.

Redan i den andra minuten var Kim Tallberg nära att göra matchens första mål.

Direkt efter 0–1-målet var Nicolai Meyer, tidigare i bland annat i Tingsryd, nära att kvittera men Tex Williamsson i Taifkassen var på sin vakt.

I den åttonde minuten prickade Tingsryds Oscar Holst ribban bakom SSK-målvakten George Sörensen.

Skotten i den första perioden var 5–9.

I inledningen den andra perioden hade Tingsryd ett gyllene läge att utöka ledningen då laget fick spela fem mot tre i nästan en och en halv minut, men här var laget på tok för ineffektivt. Taif spelade runt pucken och hade få avslut på mål.

I den tionde minuten hade Taif flyt med ett domslut. Tex Williamsson hade inte blockerat pucken när en SSK-spelare kunde forcera in pucken, men domaren Christoffer Holm blåste av till SSK-spelarnas ilska.

När sedan Tingsryds Simon Norberg blev utvisad hade SSK ett bra tryck, men Tex Williamsson lät sig inte överlistas. Tingsryds boxplay var riktigt bra.

Efter 14.25 kom 0–2 och det var ett riktigt snyggt mål. Daniel Ljunggren stod för en suverän framspelning till Kim Tallberg som avslutade klockrent.

I slutet av mittperioden klarade Taif av ytterligare ett boxplay när Max Lindroth satt utvisad.

Skotten i den andra perioden var 6–9.

I den tredje perioden, när Tingsryd tyckte ha kontroll på händelserna, drabbades Taif av flera motgångar. Först blev otursförföljde Filip Owesson skadad efter en tackling och strax därefter reducerade Lucas Carlsson till 1–2. Tid för målet: 8.31.

Som om inte det vore nog gjorde SSK även 2–2 när Taifbacken Kim Roussakoff satt utvisad. Sebastian Dyk sköt in 2–2 efter 11.26.

Lyckligtvis kom Filip Owesson tillbaka i spel lite senare i slutperioden.

Storspelande Kim Tallberg stod för ett riktigt konstnummer när han gjorde 2–3 efter 16.23. Kom la in pucken mellan sina ben med ryggen vänd mot SSK-kassen. Oscar Holst och Daniel Ljunggren assisterade.

Med 1.32 kvar plockade SSK ut sin målvakt, men en satsningen gick inte hem. Taif höll undan och fortsatte sitt segertåg.

Målvakten Tex Williamsson storspelade återigen i Taifkassen och på backsidan övertygade Måns Hermansson och Max Lindroth mest. Isens bästa kedja bildade Kim Tallberg, Daniel Ljunggren och Oscar Holst. Kim och Daniel gjorde tre poäng var och Oscar hade en assist. Dessutom prickade Holst ribban tidigt i matchen.

Skotten i den tredje perioden var 14–7 och totalt blev det 25–25.