Annons

Ny viktig förlängning – 2024 blir mittfältarens tionde raka Växjö DFF-säsong

Hon har startat 50 av 52 matcher de senaste två säsongerna och tilldragit sig intresse från både svenska och utländska klubbar.
Men det blir minst en säsong till i Växjö DFF för den unga trotjänaren.
Fotboll • Publicerad 18 december 2023
Centrala mittfältaren Alexandra Jonasson är redo för ännu en säsong i Växjö DFF – hennes tionde på raken.
Centrala mittfältaren Alexandra Jonasson är redo för ännu en säsong i Växjö DFF – hennes tionde på raken.Foto: Per Magnusson

– Jag tycker inga beslut är enkla när kontraktet löper ut. Det är svårt att på förhand veta vad som är bäst för karriären. Men nu känner jag mig väldigt nöjd med mitt beslut, säger Alexandra Jonasson.

Den 24-åriga mittfältaren kan därmed se fram emot sin tionde raka säsong i Växjö DFF. Något som även sportchefen Dennis Popperyd gläds åt:

Annons

– Alexandra har varit en av våra absolut viktigaste spelare de senaste åren. Hon utvecklas hela tiden och är en viktig kugge på vårt centrala mittfält. Inte minst tack vare hennes progressiva passningar.

Popperyd fortsätter:

– Efter Elin Nilsson förlänger vi alltså med ytterligare en lokal spelare som vill stanna hos oss. Det känns bra, men det kräver att vi som förening visar att vi är beredda att ta nästa steg så att även spelarna kan göra det här hos oss.

Jonasson började karriären i Sandsbro AIK men kom till Växjö DFF inför säsongen 2015 och har två gånger varit med om att spela upp Växjö till högsta serien. Där slutade Växjö på en åttondeplats gångna säsongen.

Förra månaden fick Alexandra Jonasson ta emot priset som 2023 års bästa damspelare i Småland.
Förra månaden fick Alexandra Jonasson ta emot priset som 2023 års bästa damspelare i Småland.Foto: SUVAD MRKONJIC

– Förhoppningsvis kan vi bli bättre 2024 och slåss ännu högre upp i tabellen. Vi ser ut att få en bra trupp och jag känner att jag fortfarande kan utvecklas här, säger Jonasson.

Hon bekräftar att det funnits intresse från både utländska och svenska klubbar – och att det resulterat i en hel del funderande för henne.

– Klart att jag vill testa att spela fotboll någon annanstans än i Växjö. Om inte annat så för att se hur långt jag kan ta mig. Men jag vill vänta på rätt tillfälle, och då tänker jag på Växjös läge, min egen form samt vilka alternativ som finns, utvecklar Jonasson.

Att hon fick en så stor roll i Växjö DFF 2023 (startade 26 av 26 allsvenska matcher) har förstås spelat roll när hon bestämde sig för att skriva på för ett år till.

”Det gäller att lyssna på sin kropp. Har jag minsta känning för jag en dialog med ledarstaben och står hellre över någon träning än drar på mig en skada som gör att jag missar matcher.”
Alexandra Jonasson

I det sammanhanget kan man fråga sig vad som är hemligheten bakom hennes väldigt få skador?

– Det är nog mest tillfälligheter. Men samtidigt gäller det att lyssna på sin kropp. Har jag minsta känning för jag en dialog med ledarstaben och står hellre över någon träning än drar på mig en skada som gör att jag missar matcher, säger Alexandra, som gångna säsongen äntligen fick göra sitt första allsvenska mål i karriären.

Annons

Men lagets straffskytt fick vänta ända till slutminuterna i årets 13:e match innan Växjö fick sin första straff för säsongen.

– Vi låg under med 0–3 i Kristianstad och väldigt lite tid återstod, men trots det var jag lite nervös, erkänner Alexandra som dock säkert satte straffen.

Och nu finns alltså chansen till fler allsvenska DFF-mål av Alexandra Jonasson 2024 – en säsong som för Växjös del inleds med bortamatch mot Piteå andra helgen i april och avslutas med bortamatch mot Örebro den 9 november.

Säsongens första hemmatch spelar Växjö DFF mot Örebro på Visma Arena den 19, 20, 21 eller 22 april (exakta datum för 2024 års matcher är ännu inte spikade).

Dan MagnussonSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons