Annons

Nyförvärvet om Taifflytten: ”Det är min sista chans”

Efter en stor poängsuccé i Köping fick Anton Svensson avsluta ett lyckat år i hockeyallsvenskan med Västerås.
Nu ska han för första gången få inleda en säsong i samma serie, som Tingsryds senaste nyförvärv.
Tingsryd • Publicerad 15 april 2019
Foto: Filip Sjöfors

53 poäng och 24 mål på bara 37 matcher, det räckte gott och väl för att Anton Svensson skulle får ögonen på sig från lag högre upp i seriesystemet. Västerås, som ville bredda laget inför en stundande slutspelsserie, glodde mest varför forwarden styrde kosan mot gurkstaden.

En ny och spännande miljö för en spelare som bara två år tidigare avslutade sin fjärde säsong i collegelaget University of Wisconsin-Superior.

Annons

– Jag kommer ihåg att det kändes väldigt nytt med svensk hockey när jag kom hem igen, så det var först det här året jag kom in i grejerna ordentligt. Man kanske kan kalla det för ett litet genombrott till och med, säger Anton Svensson.

– Sen fick jag chansen i Västerås. De första matcherna mötte vi Leksand, AIK och Karlskoga, lag jag bara sett på tv innan. Då gick jag på rent adrenalin.

Efter avslutad säsong har intresset från hockeyallsvenskan bestått vilket nu har resulterat i ett kontrakt med Tingsryd.

– Det ska bli hur kul som helst, att få spela en hel säsong i den här serien.

Hur kom det sig att det blev Taif?

– De har varit intresserade och visade att de var sugna på att få dit mig på ett sätt som ingen annan klubb gjorde. Då blir det så klart intressant för mig när det känns som att de verkligen vill satsa.

Känner du att du har nytta av tiden i Västerås för att komma redo för en säsong i hockeyallsvenskan?

– Verkligen, det blir en trygghet att jag har känt på den här nivån innan och att jag vet att det inte är några övermän jag ställs emot på andra sidan rinken. Jag tror speciellt att jag kommer ha nytta av att ha spelat i slutspelsserien.

I hockeyår räknat gör den nu 26-åriga Svensson en relativt sen debut i landets näst högsta serie. Men enligt honom själv är det resultatet av ett målvmedvetet arbete de senaste säsongerna.

– Framförallt de två senaste säsongerna jag har verkligen satsat stenhårt. Jag är ingen junior längre, så jag vill kunna säga till mig själv att jag verkligen gav det en chans. Och det här är nog min sista chans.

Annons

Den offensiv Anton Svensson visade på i Köping är precis vad Tingsryds sportchef och tränare Magnus Bogren vill han ska ta med sig till sin nya klubb.

– Vi har inte prata så överdrivet mycket om säsongen än, men det som är sagt är att jag ska ha en roll liknande den jag hade i Köping med ett offensivt spel där jag får chansen att producera. Men jag ska förtjäna den platsen också.

Vad vet du om din nya klubb och hemort?

– Ska jag vara ärlig? Ingenting. Jag har ingen släkt neråt landet och har vad jag vet bara spelat med Mikael Frycklund nu i Västerås som varit där tidigare.

– Jag vet att det är ett litet ställe, men det är Köping också så det ska nog gå bra.

Oskar TinggrenSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons