Annons

Nytt avhopp i IFK Norrköping

Allsvenska IFK Norrköping skakas av ännu ett avhopp och ny kritik riktas mot klubbens personalpolitik.
"Jag kan inte heller längre ställa upp på den kultur vi har i vår förening", skriver Fredrik Nilsson.
Fotboll • Publicerad 15 december 2020
IFK Norrköping upplever en turbulent tid. Ännu en ledare väljer att sluta i protest mot hur klubben behandlar sina anställda. Arkivbild
IFK Norrköping upplever en turbulent tid. Ännu en ledare väljer att sluta i protest mot hur klubben behandlar sina anställda. ArkivbildFoto: Stefan Jerrevång/TT

Nilsson väljer att sluta som SLO (supporter liaison officer, länk mellan supportrarna och klubben).

Det skriver han på Facebook.

Annons

"IFK Norrköping måste bli en attraktiv arbetsgivare igen där människor utvecklas och mår bra. Det är omöjligt att få ut sitt max för föreningens bästa när du mår dåligt på jobbet."

Nilsson fortsätter:

"Föreningen och dess bolag måste få möjligheter att utvecklas och det behövs även mjuka värden i en hård värld. Utan det kommer vårt ekonomiska försprång snart vara borta även det."

Fredrik Nilsson blir ännu en i redan av ledare som kliver av. Idrottsskadeterapeuten Dale Reese och ledaren Stefan Thordarson har lämnat eller fått lämna föreningen. I förra veckan sade marknadschefen Robin Bornehav upp sig och i måndags skickade klubbdirektören Jens Magnusson in sin uppsägning.

Magnusson motiverade med att han inte känt stöd från styrelsen.

Den kraftigaste kritiken levererade mångårige ledare Stefan Hellberg, även han har sagt upp sig, i en intervju med Norrköpings Tidningar i helgen. Han pekade ut ordföranden Peter Hunt som ytterst ansvarig.

Fredrik Nilsson försvarar Hellbergs åsikter.

"Historien i IFK Norrköping återupprepar sig gång på gång där vissa körs slut och andra tvingas bort. Berättelserna har snurrat runt länge nu och innerst inne är det många som vet att det är något som inte står rätt till i föreningen. Jag ställer mig med hela mitt hjärta bakom Stefan Hellberg i hans uttalanden. Jag kan inte heller längre ställa upp på den kultur vi har i vår förening".

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons