Annons

Nytt bakslag för Stefan Gunnarsson

Stefan Gunnarsson åkte på ett nytt bakslag i går. På väg till röntgen kollapsade beachvolleybollsspelarens lunga igen.
Nu är det en kamp mot klockan om Gunnarsson hinner bli kurant till OS-kvalet.
– Det viktigaste nu är ”Steves” situation och hans hälsa, säger förbundskaptenen Ulric Svensson.
Sport • Publicerad 25 augusti 2010
Stefan Gunnarssons lunga punkterades i torsdags, i tisdags kollapsade lungan igen.
Stefan Gunnarssons lunga punkterades i torsdags, i tisdags kollapsade lungan igen.Foto: Lena Gunnarsson (arkivfoto)

Det var i torsdags som olyckan var framme. Växjöproffset Stefan Gunnarsson i par med Hannes Brinkborg spelade match på världstouren i beachvolley i Mariehamn på Åland när Gunnarsson slängde sig efter en boll och landade så olyckligt att han punkterade ena lungan.

Sedan dess har han legat på Mariehamns sjukhus och i går var det meningen att han skulle röntgas, men såret gick upp och i stället flögs han i går hem till Sverige och vidare vård på Karolinska sjukhuset i Stockholm.

Annons

– Han har riktigt ont och är både ledsen och bedrövad, säger Ulric Svensson som var i kontakt med Stefan innan han flögs med helikopter till Sverige.

Det är en ovanlig skada bland beachvolleyspelare, berättar Ulric Svensson.

– Men det var en kines (Xu Linyin) som fick samma skada och han fick vara kvar 20 dagar på sjukhuset och sedan tog det två månader innan han var tillbaka i spel, säger Svensson som har hört från läkaren på Mariehamns sjukhus att det är sannolikt att det blir operation redan i dag onsdag, men att den slutliga bedömningen om den blir av görs av läkare på Karolinska. Nu för tiden finns det ett sätt att limma ihop lungan och efteråt blir den starkare än tidigare.

Sannolikt avbröt man behandlingen lite för tidigt och nu är frågan om Stefan Gunnarsson hinner repa sig innan det är dags för första OS-kvalet i mitten av oktober.

– Nu är det omöjligt att säga hur det blir, men det skulle vara ett riktigt bakslag om ”Steve” inte kan vara med. Han har spelat fantastiskt bra på slutet, även internationellt sätt, säger Ulric Svensson.

Kristian Ferm
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons