Annons

Nytt fall för Troja

Ett misslyckat powerplay i fem mot tre och därpå två identiskt lika försvarsmissar blev avgörande då Troja/Ljungby föll tillbaka från 3-1 till 3-6 (3-2, 0-3, 0-1) mot allsvenska ledarlaget Örebro på söndagskvällen.
Sport • Publicerad 31 oktober 2010
Örebromålvakten Michal Zajkowski ser med klubban till att få Trojas Mattias Persson ur balans.
Örebromålvakten Michal Zajkowski ser med klubban till att få Trojas Mattias Persson ur balans.Foto: Urban Nilsson

– Återigen inleder vi på ett mycket bra sätt, vändningen kom när vi sumpade fem mot tre-läget, fastslog Trojatränaren Martin Karlsson.

Precis som vanligt stampade Troja gasen i botten från början och redan i första anfallet kan en helt ren Sami Sandell skicka in 1-0, framspelad av Joel Johansson, efter 54 sekunders spel. Sami tackar för hjälpen genom att tre minuter senare lägga en passning bakåt till Joel, som krutar in 2-0. Ett öppet läge som inte såg helt otagbart ut.

Annons

Barnsligt enkelt att komma igenom är det även i Trojaförsvaret. Till skillnad från de senaste matcherna mönstrade laget nu tre kompletta backpar, men när det gällde defensivt spel i praktiken lämnades stackars Sebastian Idoff i målet allt som oftast åt sitt öde.

Så var det exempelvis då Jonas Karlsson soloåkte genom hela försvaret och lyfte in 2-1 efter 7.34.

Inom första perioden skulle en frispelad Mikael Ahlén öka till 3-1 efter 17.10, innan Michal Lukac avslutade en Örebropress med 3-2 efter 19.05.

Hela matchens avgörande kom så under den första halvan av mellanakten. Dramat inleddes efter 3.49 då en frispelad Mattias Persson vräks omkull. I nio fall av tio brukar detta rendera i straff, vilket också hemmapubliken skrek sig hesa för, men domaren Robin Karlsson valde utvisning och intet mer.

Halvminuten senare kom nästa Örebroutvisning och hemmalaget fick chansen i numerärt överläge fem mot tre under 1.32. Ett överläge som gästerna skickligt redde ut, och som mentalt blir något av knäcken för Troja, i synnerhet med tanke på att Jon Palmebjörks 3-3-kvittering kom strax därpå.

Målet får förvisso fart på Troja, som skapar men missar flera öppna chanser. Istället blir det Conny Strömberg som i placering bakom hemmakassen två gånger om serverar Johan Sjödell-Wiklander till 3-4 och 3-5 efter 11.52 och 14.50.

Två identiskt lika mål, där Strömberg oattackerad får stå bakom mål och leverera till en helt fri Sjödell-Wiklander framför målet.

– Vi agerar illa vid fyran och femman, det är sådant som inte får ske. Med tanke på hur målen går till har vi två spelare som är ute och simmar någonstans, suckar Martin Karlsson.

– Vi vet att man kan få en tuff start i Ljungby och det fick vi. Vi dödar fem mot tre mycket bra och vinner andra perioden med 0-3. Troja skapar mycket, men 3-4 och 3-5 är för lätta, konstaterar även Örebrotränaren Peter Andersson, nöjd med helheten.

Slutperioden spelar Örebro av på ett imponerande sätt. Troja försöker få till en offensiv och tillåts ha mycket puck i inledningen, men det är serieledarna som kontrollerar matchen fullständigt.

Annons

Individuellt visade Sami Sandell och Joel Johansson, med två respektive tre poäng, ett samspel som skulle behövas i fler lagkonstellationer. Notabelt i övrigt att AIK-lånet Filip Olsson såg lovande ut, däremot är det osäkert om Adam Miller spelar fler matcher i Trojatröjan.

– Jag vet att Jerry Andersson håller på med förhandlingar, men inget är klart, sa Martin Karlsson, vars mannar närmast får inrikta sig på derby mot Växjö på onsdag.

– Vi åker dit för att vinna, vi ska hitta en plan för det. Vi har ändå tagit poäng mot både Oskarshamn och Leksand, och de två poäng kunde lika gärna ha varit sex poäng, avslutar Trojatränaren.

Mikael Svensson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons